4 toffe tuinbanken om zelf te maken

Is de tuin tijdens de zomermaanden jouw woonkamer? Zorg er dan voor dat je buiten beschikt over fijne meubelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zelf te maken picknicktafel? Er is daarbij ook geen beter meubel om lekker loom op te luieren, te liggen en te lezen dan het aloude tuinbankje. Een tuinbank maken kan ook! Dan wordt hij nog leuker.

tuinbank maken

daybed maken

Tuinbank maken: mét opbergruimte

Je kunt een tuinbank zelf maken, een tuinbank maken met opbergruimte is helemaal handig. Want waar laat je je gieter en dat lekkere warme plaid voor een frisse avond? In de klepbank natuurlijk! Maak deze tuinbank met opbergruimte zelf met behulp van onze werkbeschrijving.

Daybed maken: ligbed/tuinbank

Wat een luxe: je eigen, verstelbare ligbed in de tuin! Heb je het ligbed plat, dan kun je heb gebruiken als tuinbank. En je kunt dit daybed ook zelf maken. Het zelfmaakplan voor het daybed vind je hier.

Schommelbank

Wat is er nu relaxter dan bijkomen op je eigen schommelbank. In de tuin komt de schommelbank goed van pas tijdens zwoele zomeravonden. Hang hem bijvoorbeeld aan een stevige tak van een boom. Naar het zelfmaakplan voor de schommelbank.

Picknicktafel met tuinbank

Wil je een tuinbank maken voor bij een tuintafel? Dan kun je er ook voor kiezen om zowel de bank als de tafel zelf te maken, zo passen ze mooi  bij elkaar. Met ons zelfmaakplan voor een tafel met bankje maak je je eigen picknickset.

Nog meer zelf maken

Ga je graag zelf aan de slag? Kijk dan bij onze zelfmaakplannen voor nog meer leuke zelfmaak ideeën. Zowel voor binnen als buiten vind je hier allerlei leuke creatieve activiteiten, en natuurlijk allemaal even bijzonder.

Buiten inspiratie

Ben je graag buiten in de tuin? Dan vind je op vtwonen heel veel inspiratie om je tuin te stylen. Kijk bij wooninspiratie onder buiten voor allerlei mooie inspiratiebeelden en verhalen. Maar ook inspiratie voor een picknick of voor op de camping, want ook dan mag je jezelf verwennen met mooie spullen. Met een tuinbank maak je er een knus terras van. Houd wat kussens, poefs en lichtgewicht bijzettafels bij de hand en iedereen schuift vanzelf aan. Toch liever een tuinbank kopen in plaats van zelf maken? Kijk dan op myhomeshopping.

Bron: vtwonen augustus 2012 | Fotografie Dennis Brandsma | Styling Fietje Bruijn

nog meer: tuinieren