Theekransje voor vogels

beeld vtwonen Beeld

Voor mijn Tuinieren-rubriek bezoek ik dagelijks de mooiste websites over de hele wereld. Ja, ik ben een lucky bastard, wie wil dat nu niet? Zo stuitte ik vorig jaar op dit leuke vogelstadje, ontworpen door Londen Fieldworks.

Lees verder onder de advertentie

Vogelstad in de tuin

Het bureau ontwierp het vogelstadje om de crash in de Engelse vogelpopulatie te symboliseren. Dat het stadje ook bewoond zou worden, was geen doel op zich. De meeste vogels zien het namelijk niet zitten om zich in een gezellig theekransje te nestelen. Toch werden de huisjes wel eens bewoond door een kolonie mussen. Dat is dan ook bij uitzondering een soort dat wél graag in groepen leeft.

Vorige week stond er voor mij een heerlijk weekendje Londen op het programma. Nog geen twee uur nadat ik geland was, liep ik een park voorbij waarvan het naambordje mijn aandacht trok. Duncan Terrace Gardens. Hmm, dat klinkt bekend, dacht ik. Bij naderde inspectie bleek ook waarom: daar hangt hij dan, het vogelstadje van Londen Fieldworks! Waar ik een jaar geleden over schreef in mijn rubriek. En nu hangt hij hier in levende lijve, zomaar in het wild! Enthousiast knipte ik ruim dertig foto’s waarbij ik de instellingen van mijn camera tussendoor zeker vijfentwintig keer aan heb gepast. Dit zou nog maar het begin zijn van een groen tripje Londen. Arme vriendlief. De agglomeratie was op het moment trouwens niet bevolkt, maar wat zag het er leuk uit!

Bron foto: Kristel Engelen

Lees verder onder de advertentie