Tegels schoonmaken

Een terras of pad blijft alleen mooi als je het regelmatig schoonmaakt. Hoe kun je tegels schoonmaken en groene aanslag verwijderen?

tegels schoonmaken groene aanslag verwijderen

Tegels schoonmaken

Tegels schoonmaken is helemaal niet moeilijk. Zelf al heb je groene aanslag op je sierbestrating dan nog hoef je geen moeilijke stappen te ondernemen. Wil je je tegels schoonmaken, dan heb je niet veel nodig. Voor een mooie en schone bestrating kun je je tegels het beste elke week met een bezem vegen. Zo veeg je oude bladeren, die vlekken veroorzaken, en onkruidzaden, die van bovenaf op je tegels neerdalen, weg.

Niet doen

Maak je terras met sierbestrating nooit schoon met een hogedrukreiniger. Je bent dan wel snel klaar met het onderhoud, maar je beschadigt je tegels ermee. Je sierbestrating wordt poreus, waardoor algen en vuil meer kans krijgen en groene aanslag moeilijker te verwijderen wordt. Gebruik ook nooit chloor of zout, want die verbleken de kleur van je tegels.

Groene aanslag verwijderen

Heb je toch vlekken op je bestrating of groene tegels, maak die dan schoon met groene zeep. Los dit op in een emmer heet water en verdeel het met een bezem over je tegels. Laat het even inwerken en spoel het met water weg. Ideaal voor zowel betontegels als natuursteen. Zo makkelijk kun je tegels schoonmaken en groene aanslag verwijderen.

Heb je vaak plassen wate rop je bestrating en worden ze daardoor snel vies, dan kun je drainage aanleggen. Hierdoor kan het water makkelijk worden afgevoerd. Wil je meer weten, kijk ook in onze categorie sierbestrating.

Direct online bestrijdingsmiddelen bestellen? Ga naar myhomeshopping.nl.

Voor meer informatie: Excluton.nl

nog meer: tuinieren