Oprit bestraten

Als je een oprit bestraten gaat is het belangrijk dat je een stevig legverband gebruikt. De bestrating kan anders verschuiven of los gaan liggen.

oprit bestraten

Oprit bestraten

Als je en oprit gaat aanleggen is de hoogte van de steen heel belangrijk, hoe dikker de steen des te sterker wordt je oprit. Daarnaast kun je kiezen voor verschillende legverbanden. Hoe steviger het legverband hoe beter je oprit blijft liggen. Natuurlijk komt er bij een oprit bestraten nog veel meer kijken, zoals een fundering maken en drainage aanleggen. Kijk voor alles wat je moet weten bij tuin bestraten.

Elleboogverband

Bij dit legverband worden de stenen in de vorm van een elleboog gelegd met de voegen recht in de kijkrichting of juist dwars erop. Een elleboogverband is behoorlijk sterk en geschikt voor een oprit, maar is vrij lastig te leggen. Dit verband wordt het meest  gebruikt voor een oprit bestraten.

Visgraatverband/keperverband

Het visgraatverband of keperverband lijkt op het elleboogverband, maar hierbij liggen de voegen onder een hoek van 45 graden ten opzichte van de kijkrichting. Het visgraatverband is veruit het sterkste legverband, maar ook het lastigst om zelf te leggen. Deze is het sterkste van allemaal en dus uitermate geschikt voor een oprit bestraten.

Leg je een terras aan dan zijn ook andere legverbanden geschikt.

In samenwerking met: Excluton.nl

Genoemde tegelsoorten in video’s: Excluton Romano

nog meer: tuinieren