Geluidswerende schutting

De meeste mensen kiezen voor een schutting van hout, hardhout of kunststof. Dat is vaak niet genoeg om geluid uit je tuin te weren, je kunt dan beter kiezen voor een geluidswerende schutting.

Geluidswerende schutting

Geluidswerende schutting

In deze video vertelt Jurgen Smit alles over een geluidswerende schutting.

Schutting kiezen

Houten of kunststof schuttingen zijn vrij hard en hebben veel kieren, naden en gaatjes. Daardoor zijn deze schuttingen nauwelijks geluidsdempend. Als je naast een lawaaiige weg woont, kan dat vervelend zijn. Je kunt planten of struiken tegen de schutting plaatsen, omdat een plant wel wat geluid absorbeert, maar dit zal slechts in lichte mate helpen.

Absorberen en isoleren

Er is een verschil tussen geluid absorberen en geluid isoleren. Absorberen zegt iets over de terugkaatsing van het geluid als dat tegen het scherm aankomt. Geluidsisolatie zegt iets over de totale afname van het geluid. Een Kokowall® geluidsscherm is gemaakt van kokos. Kokos heeft als eigenschap dat het geluid absorbeert. Het scherm is daarnaast vrij van kieren, naden en gaatjes. In het midden van het scherm zit een isolerende plaat waardoor hij een dubbele functie krijgt: hij absorbeert en isoleert geluid. Aan weerszijden van de isolatieplaat zit een koker gemonteerd, gemaakt van gerecycled kunststof met daaromheen kokos.

Kokos als geluidswering

Met een Kokowall® geluidsscherm bereik je een geluidsreductie van ongeveer 30 decibel. Bij een afname van 6 decibel wordt het geluid in je tuin al gehalveerd. Deze schutting heeft ook een duurzame en natuurlijke uitstraling, vooral als je er klimplanten tegenaan laat groeien, die hechten zich goed aan de vezels van kokos.

Voor meer informatie: Kokosystems

nog meer: tuinieren