In Het Paddenstoelenboek van wildplukker en paddenstoelenjager Edwin Florès vonden we dit heerlijke recept voor een quiche met wilde paddenstoelen.
Ingrediënten
8 plakken bladerdeeg (diepvries)
600 gr wilde paddenstoelen in grove stukken
2 el boter
1 el olijfolie
4 sjalotten, grof gehakt
2 teentjes knoflook, gesnipperd
2 eieren
200 ml room
6 el geraspte Pecorino kaas (pittige Italiaanse schapenkaas)
zout & peper
Bereidingswijze
Smelt de boter met de olie in de koekenpan en voeg de sjalotten toe. Bak deze zachtjes tot ze glazig worden. Voeg je knoflook toe en bak deze even mee (niet te donker laten worden!). Voeg eerst de stevige paddenstoelen toe en na drie minuten de zachte en kleine zwammen. Haal na ongeveer twee minuten van het vuur en laat het geheel in een grote schaal afkoelen.
Meng de eieren en de room tot een gladde massa en voeg peper en zout naar smaak toe. Giet dit mengsel bij de paddenstoelen en meng dit goed door elkaar. Roer er vier eetlepels Pecorino kaas doorheen.
Vet een ovenschaal in met boter en bekleed deze met bladerdeeg. Stort de paddenstoelenmassa in de schaal. Dek dit af met bladerdeeg en strooi hierover nog wat kaas. Bak de quiche ongeveer 40 minuten op 180 graden goudbruin.
Serveer met verse groenten, bijvoorbeeld broccoli of peentjes.