Pluimspirea (Visions)

De pluimspirea Astilbe chinensis ‘Visions’ is felroze en wordt ongeveer een halve meter hoog. Hij is relatief tolerant ten opzichte van droogte en zon.

Wat zijn eigenschappen van de Astilbe chinensis ‘Visions’?

De Astilbe chinensis ‘Visions’ komt uit China en Korea. Het is een waardevolle borderplant en bodembedekker. Bij de kleuren van de verschillende cultivars overheersen purperroze en lilaroze. Vlinders zijn vaak geziene bezoekers van de fel gekleurde pluimen. De bloeiwijzen zijn smal en stijf en lilaroze van kleur. De bloeitijd van Astilbe chinensis ‘Visions’ loopt uiteen van juni-juli tot ver in september. De oorspronkelijke soort wordt een halve meter hoog.

Wat voor een plant is de Astilbe chinensis ‘Visions’?

De Astilbe chinensis ‘Visions’ kruipende vaste plant komt in China vooral bij rivieroevers voor, maar verdraagt desondanks beter droogte dan de andere soorten. Hij groeit uit een stevige wortelstok. De hele plant is bruinachtig behaard.

Soorten pluimspirea’s

Pluimspirea’s zijn mooie vaste planten die behoorlijk wat schaduw verdragen. Ze zijn er van 20 centimeter, maar ook van een ruime meter hoog. De bloemen, heel klein van stuk, staan in soms best grote pluimen te zwaaien en voornamelijk in roze, rode of witte tinten. De meeste soorten stammen uit China, Japan, Korea, de Himalaya en Tibet. De hogere pluimspirea’s worden niet alleen als tuinplant gebruikt, omdat het ook prima snijbloemen zijn.

Hoe moet ik de Astilbe chinensis ‘Visions’ verzorgen?

De Astilbe chinensis ‘Visions’ vragen vochtige grond en een koele, halfbeschaduwde standplaats. Ze kunnen wel op een zonnige plek geplant worden, maar dan moeten ze uitgesproken nat staan. Is dat niet het geval dan ‘verbranden’ ze. Dat wil zeggen dat de bladeren verdorren van de Astilbe chinensis ‘Visions’ en de groei dientengevolge vrijwel stil staat. Het mooie is er dan wel af. De Astilbe chinensis ‘Visions’ heeft bij voorkeur enigszins vochtige grond, maar droogte wordt het beste verdragen van de spirea’s. Geef wel tijdig water. De planten kunnen heel lang op dezelfde plaats blijven staan.

Moet ik de Astilbe chinensis ‘Visions’ bemesten?

Organische mest in het voorjaar geeft voeding en zorgt voor meer humus in de grond. Hoge Astilbe chinensis ‘Visions’ hebben soms steun nodig op winderige plekken. Lees ook eens het interessante artikel over het planten beschermen tegen vorst.

qxd5k3687jel_w2400.jpg

Kenmerken: