Pluimspirea (Inshriach Pink)

De pluimspirea Astilbe ‘Inshriach Pink’ bloeit, zoals de kweeknaam al aangeeft , zachtroze.

Wat voor bloemen krijgt de Pluimspirea?

Astilbe-soorten zijn mooie vaste planten die behoorlijk wat schaduw verdragen. Ze zijn er van 20 centimeter, maar ook van een ruime meter hoog. De bloemen, heel klein van stuk, staan in soms best grote pluimen te zwaaien en voornamelijk in roze, rode of witte tinten. De bloeitijd loopt uiteen van juni-juli tot ver in september.

Is de Astilbe geschikt als snijbloem?

De meeste soorten stammen uit China, Japan, Korea, de Himalaya en Tibet. De hogere pluimspirea’s worden niet alleen als tuinplant gebruikt, omdat het ook prima snijbloemen zijn. Deze plant behoort tot de Simplicifolia-groep. Dit zijn de kleinste pluimspirea ’s met smalle overhangende pluimen. Deze groep komt uit Japan en we zien hem vaak terug in de buurt van vijvers.

Wat voor bodem is geschikt voor de Astilbe ‘Inshriach Pink’?

De meeste Astilbe-soorten vragen vochtige grond en een koele, halfbeschaduwde standplaats. Ze kunnen wel in de zon staan, maar dan moeten ze uitgesproken nat staan. Is dat niet het geval dan ‘verbranden’ ze. Dat wil zeggen dat de bladeren verdorren en de groei dientengevolge vrijwel stil staat. Het mooie is er dan wel af. Verwijder oude bloemstengels in september.

Inspiratie voor de tuin opdoen kan op onze site. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in de tuin van een andere tuinliefhebber.

v2p5rfz83bfz_w2400.jpg

Kenmerken: