Muurbloem

Wat voor kleur bloemen krijgt de Muurbloem?

De muurbloem Erysimum ‘Bowles’ Mauve’ heeft als hij bloeit niet alleen een aangename geur maar ook een heel bijzondere mauve bloemkleur (paarsbruinig).

Waar groeit de Erysimum ‘Bowles’ Mauw’?

Hoewel hij ook prima in de grond bloeit, zien we hem vaak terug op de plaats waar je hem mag verwachten, de muur. Dit is de enige plant waarvan de zaden kunnen ontkiemen in de voegen van een muur. Het gaat dan wel om muren van oude huizen, die vroeger met kalkrijke specie werden gemetseld. Wellicht heeft de plant daarom een beetje een ouderwets imago. Niets van aantrekken, de bloemen maken dat helemaal goed in het voorjaar.

Is de Erysimum ‘Bowles’ Mauve’ meerjarig?

De muurbloem houdt van een zonnig plek in een kalkrijke omgeving. Aangezien dit een tweejarige plant is, die er soms nog een derde jaartje aan vast knoopt, is het nodig om via uitzaaiingen nieuwe plantjes te krijgen. Anders ben je hem kwijt. Het helpt als je na de hoofdbloei, het voorjaar in het tweede jaar, de plant fors terugknipt. Hij verhout dan iets minder sterk en houdt het nog wel een jaartje vol. In de winter bij strenge vorst is bescherming van de Erysimum ‘Bowles’ Mauve’ gewenst.

Nieuwsgierig naar welke planten nog meer aan de muur kunnen hangen? Meer informatie hierover is te vinden in het artikel planten voor aan de muur.

5ki5hw484bq0_w2400.jpg

Kenmerken: