Kransspirea

Kransspirea Stephanandra incisa ‘Crispa’ is een laagblijvend, bodembedekkend dwergstruikje, dat in tegenstelling tot de soort, na tien jaar maar een hoogte bereikt van zo’n 60 centimeter.

Wat zijn eigenschappen van de Stephanandra incisa ‘Crispa’?

De bloemen van de Stephanandra incisa ‘Crispa’ zijn wit tot geelgroenig. Het is een van de weinige kransspirea’s die in de handel is. Het struikje heeft bochtige, gekrulde overhangende takken. Het is een sterke plant met ingesneden, heldergroen blader die in het najaar in geel, oranje en rood veranderen. Een zeer decoratieve bodembedekker!

Waar komt de naam ‘Stephanandra’ vandaan?

Kransspirea is de Nederlandse benaming voor Stephanandra. Het struikje heeft deze naam te danken aan wat haar zo bijzonder maakt: de groei van de stengels. Deze groeien namelijk dicht door elkaar heen en vormen een bossige, warrige struik die ruim een meter hoog kan worden.

Is de Stephanandra incisa ‘Crispa’ winterhard?

Het is een volkomen winterharde struik. Stephanandra incisa is een prachtige bodembedekker als je eens wat anders wilt dan bijvoorbeeld Hedera of Pachysandra. Het is een zeer onderhoudsvriendelijke plant die snel groeit.

Stephanandra incisa ‘Crispa’ onderhouden

Kransspirea heeft weinig onderhoud nodig. Zorg wel voor bemesting. Wanneer de Stephanandra incisa ‘Crispa’ bemesten? Dit kan het beste in het voorjaar. Bescherm de plant in de winter tegen wind en vorst door het af te dekken met bijvoorbeeld gordijnstof. Jaarlijks zo’n 20 procent van de takken uitdunnen om verjonging te stimuleren. Dit kan in de late winter of het voorjaar.

dyk51id836z4_w2400.jpg

Kenmerken: