Kerrieplant

Wat is een kerrieplant?

Niet de gele bloempjes zijn de naamgevers van de kerrieplant, Helichrysum italicum . Wrijf stevig over het blad en je ruikt waarom hij zo heet. De kleur van het blad is opvallend grijs. Dit in combinatie met de gele bloempjes komt weinig voor. Ook de bloempjes zijn vrij apart. Het zijn composieten (zeg maar dat ze lijken op margrietjes) maar de lintblaadjes (de witte blaadjes van de margriet) ontbreken, waardoor alleen het gele hartje overblijft.

Wat is de beste grond voor de kerrieplant?

De bloempjes verschijnen in de zomer en vormen samen mooie tuiltjes. De kerrieplant wordt ongeveer een halve meter hoog. Echter, op voedselrijke grond, groeit hij hoger en verliest hij veel van zijn mooie gedrongen vorm. Daarom is dit meer een plant voor arme grond.

Hoe onderhoud ik mijn kerrieplant?

De kerrieplant staat het beste op een zonnige plaats. Dit is meer een plant voor arme grond. Op voedselrijke grond groeit hij hoger en verliest hij veel van zijn mooie gedrongen vorm. Knip deze plant in het voorjaar terug zodat hij een mooi gedrongen vorm houdt. De kerrieplant is niet helemaal winterhard. Als hij te lijden heeft van vrieswinden, kun je hem beschermen door coniferen- of dennentakken schuin in de grond te steken, zodat de koude noordoostenwind erover heen blaast. Daarnaast zijn er meer mogelijkheden om planten te beschermen tegen vorst.

Meer weten over het laatste tuinnieuws? Hou dan onze tuininspiratiepagina in de gaten. Hier is meer informatie te vinden over evenementen en ideeën voor in de tuin.

6w35xd7845zf_w2400.jpg

Kenmerken: