Hortensia (Forever&Ever)

Dankzij de hortensia Forever&Ever® kan iedereen gemakkelijk van de schoonheid van hortensia’s genieten. Hortensia Forever&Ever® bloeit, in tegenstelling tot andere Hydrangea macrophylla, op één- en meerjarig hout. Elke tak geeft dus een bloem, ongeacht snoei of vorst. Dus zelfs als de plant net na de vorst, eind februari, gesnoeid wordt, bloeit deze gegarandeerd in hetzelfde jaar, de hele zomer lang lekker uitbundig. De planten maken steeds nieuwe knoppen die nog in hetzelfde jaar uitgroeien tot grote, bolvormige bloemen.

De planten zijn geschikt voor zowel in de tuin als in pot voor op balkon of terras. Bekijk de video over hoe je een hortensia kunt planten.

Onderhoud hortensia Forever&Ever

De Hydrangea is een makkelijke plant. De plant is winterhard en kent nauwelijks ziekten of plagen.  Dat betekent echter niet dat hij geen verzorging nodig heeft. Bij hortensia verzorging lees je hier alles over. De hortensia Forever&Ever kun je eventueel snoeien in het voorjaar, kijk voor instructies en een video bij het artikel over een hortensia snoeien.

De kleur van een hortensia kan veranderen door de zuurgraad van de grond. In ons artikel over hortensia kleuren lees je alles over hoe je zorgt dat jouw hortensia roze of blauw wordt.

Waterbehoefte: gemiddeld tot veel water, houdt niet van droge condities.

exm5t8o87ixn_w2400.jpg

Kenmerken: