Herfstbrem (Summer Beauty)

De herfstbrem Lespedeza bicolor ‘Summer Beauty’ is een prachtige heester die de hele zomer bloeit met purperrode bloemen. Hij kan vrij hoog worden, meestal zo’n anderhalve meter en heel soms  kan de Lespedeza bicolor ‘Summer Beauty’ wel tot twee meter hoog worden.

Wanneer bloeit de Lespedeza bicolor ‘Summer Beauty’?

Een herfstbrem bloeit uitbundig. De lichtroze bloemen verschijnen aan het einde van de zomer over de gehele twijgen en ze trekken bijen aan. Het is een sierlijke breed uitstaande heester door de gebogen vorm van de volwassen takken. De lichtgroene blaadjes geven een frisse aanblik gedurende de gehele zomer. In de Verenigde Staten is deze heester veel aangeplant om bodemerosie te voorkomen. Dat deed deze herfstbrem uitstekend, maar er ontstonden negatieve bijeffecten. Doordat hij via de wortelen chemicaliën uitscheidt die schadelijk zijn voor andere planten, maakt de herfstbrem ruimte voor zichzelf. Dit gaat ten koste van de natuurlijke vegetatie. Hierdoor wordt deze heester in de VS gezien als een agressief onkruid.

Hoe kan ik de Lespedeza bicolor ‘Summer Beauty’ snoeien?

De Lespedeza bicolor ‘Summer Beauty’ is een robuuste heester. In erg koude winters kunnen de takken bevriezen. Dit hoeft geen probleem te zijn, want je kunt hem in het voorjaar weer stevig terugsnoeien. Geef hem na de snoeibeurt humusrijke mest en de takken groeien weer snel aan. Gebruik hiervoor het juiste snoeigereedschap.

jvc51sb8172p_w2400.jpg

Kenmerken: