Gillenia

Wat voor bloemen krijgt de Gillenia?

Gillenia trifoliata komt uit Noord-Amerika, waar het bekend is onder de naam ‘Indian Physic’. De wortels van deze plant waren een veelgebruikt geneesmiddel onder indianen. Al in 1680 werd de plant naar Europa gebracht, maar tot op heden komt hij maar zelden in de tuin voor. Dat is jammer want het is een leuk plantje. De bossige groei en de sterke vertakking geven deze plant een luchtig karakter. De fijne bloemetjes in de zomer dragen hieraan bij. De bloemknopjes zijn rood en zitten op rode bloemsteeltjes. Als de bloemen opengaan is de bloemkleur wit, maar de kelk blijft rood. In het najaar verkleurt het groene blad naar rood. Gillenia is oersterk en doet het goed in de meeste tuinen. Trifoliata betekent driebladig. Als je de plant goed bekijkt, zitten de bladeren telkens per drie aan de bladstengel.

Wat voor standplaats is geschikt voor de Gillenia trifoliat?

Gillenia trifoliata staat het beste niet in de volle zon en niet te droog. Het onderstel verhout na een aantal jaren, waardoor hij moeilijk te verplanten wordt. Er is weinig onderhoud aan de Gillenia trifoliata.

Is het nodig om de Gillenia te snoeien?

Het volstaat de plant in het voorjaar terug te knippen tot op het verhoute deel.

Heeft Gillenia trifoliat last van ziekten?

Hij heeft verder weinig last van ziekten, maar slakken zijn dol op het blad. Hier kun je diverse maatregelen tegen nemen, onder ziekten en plagen op onze website vindt u meer informatie.

Op de hoogte blijven van het laatste tuinnieuws kan!

q9e5lwu8ct83_w2400.jpg

Kenmerken: