Gamander

Deze gamander Teucrium chamaedrys is een origineel alternatief voor een laag buxushaagje.

Wat zijn eigenschappen van de gamander Teucrium chamaedrys?

Het zijn halfheesters, dat wil zeggen dat het tussen een plant en een struikje inzit. De stengels zijn dan niet of juist wel verhout. Wat in elk geval bijzonder is dat de stengels van deze plant vierkant zijn. De plant blijft laag tot zo’n 30 centimeter.

Wanneer bloeit de gamander Teucrium chamaedry?

Als je hem snoeit om een haagje te maken, krijg je weinig tot geen bloemen. Ze verschijnen aan het einde van de zomer, zijn roze en hebben geen geur, maar trekken wel bijen aan.

Algemeen onderhoud Teucrium chamaedrys

Een zonnige standplaats is voor de Teucrium chamaedrys noodzakelijk. Er is een voorkeur voor niet te natte en kalkrijke grond. Geef daarom kalk in het voorjaar. Meer informatie hierover is te vinden in het artikel kalk strooien. De blaadjes blijven dan mooi groen. Je kunt deze gamander prima snoeien. Omdat hij niet zo hard groeit, hoeft een haagje maar een keer per jaar geknipt te worden, bijvoorbeeld in april of mei.

Via onze tuinblog kunt u op de hoogte blijven van het laatste tuinnieuws. Daarnaast vindt u hier informatie over evenementen en ideeën voor de tuin.

ey55zl88pvem_w2400.jpg

Kenmerken: