Floks (Anne)

De floks of vlambloem Phlox ‘Anne’ is een prachtige, witroze kweekvorm. Floksen zijn prachtige bloeiers.

Wat voor een soorten floksen bestaan er?

Er zijn zo’n 60 soorten van dit geslacht bekend. Ze komen allemaal uit Noord-Amerika waar ze soms in enorme velden wuiven in de wind. De meeste zijn overblijvend, enkele eenjarig. De uiterlijke verschillen zijn erg groot. Zo zijn er kruipende soorten die maar acht centimeter hoog worden en soorten die met gemak doorgroeien naar anderhalve meter. De bladeren zijn ook zeer divers: van priemvormig tot ovaal. Er zijn soorten die al in april beginnen te bloeien, andere bloeien in september nog. Alle kleuren zijn vertegenwoordigd, alleen geel komt zelden voor.

Hoe kan ik meeldauw voorkomen bij de Phlox ‘Anne’?

Floksen hebben humusrijke, voedzame, vochthoudende grond nodig. En bij voorkeur een zonnige standplaats. Staat de plant te veel in de schaduw, dan is de kans op aantastingen (o.a. meeldauw) groter. Deze schimmel ben je niet zomaar kwijt maar er is een oplossing om meeldauw te bestrijden. Een beetje koemest in het voorjaar doet hem goed en vermindert ook de kans op ziektes.

Op de website houden we u op de hoogte van het laatste tuinnieuws. Daarnaast vindt u op het tuinblog informatie over evenementen en inspiratie voor de tuin.

upb5tks8l8tg_w2400.jpg

Kenmerken: