Enkianthus

Hoe kan ik de Enkianthus campanulata onderhouden?

Enkianthus campanulata: geen opvallende maar een bescheiden schoonheid. Enkianthus komt uit de bossen van Japan en China Deze struik staat bij voorkeur in de (half)schaduw in zure grond. Hij heeft geen onderhoud nodig, maar elk voorjaar tuinturf wordt wel op prijs gesteld door deze zuurminnende plant.De Enkianthus is daarmee een struik die onontbeerlijk is voor de heidetuin.

Hoogte van de Enkianthus campanulata

Hij kan behoorlijk boven de heide uitsteken met zijn maximale lengte van vier tot vijf meter, maar meestal blijft hij iets kleiner, tot twee à drie meter.

Wat voor een bladeren heeft de Enkianthus campanulata?

De struik heeft diverse attracties. Het blad is bijzonder als het uitloopt. Aan het uiteinde van de takken ontstaan een soort kransen met bladeren. In het najaar krijgt het blad een geeloranje tot rode herfstkleur.

Wat voor een bloemen heeft de Enkianthus campanulata?

De bloemen van de soort Enkianthus campanulatus zijn heel apart. Campanulatus betekent klokvormig, waarmee de bloemvorm is verklaard. Ze bloeien in mei en de kleur is roze met crème en donkere strepen.

Op de hoogte blijven van het laatste tuinnieuws kan door een kijkje te nemen op het tuinblog. Naast nieuws vind je hier informatie over evenementen en ideeën over tuinieren.

bvu5fqd8daks_w2400.jpg

Kenmerken: