Dwergkwee (Orange Flame)

Dwergkwee Chaenomeles x superba ‘Orange Flame’ in de tuin

De dwergkwee Chaenomeles x superba ‘Orange Flame’ heeft brandweerrode bloemen. De dwergkwee een plantsoenstruik? Ja, maar deze struik is vanwege zijn uitbundige bloei ook heel leuk in de tuin. De reden dat Chaenomeles als plantsoenstruik wordt gebruikt is dat hij weinig onderhoud vergt, op allerlei soorten grond kan staan, scherpe doornen heeft en nog mooi bloeit ook. De beste struiken zijn voortgekomen uit experimenten met Chaenomeles x superba.

Hoe bloeit de dwergkwee Chaenomeles x superba ‘Orange Flame’?

Omdat de struik al bloeit voordat het blad eraan komt, zijn de bloemen goed zichtbaar en zeer opvallend. Er zijn struiken met witte bloemen en met allerlei verschillende kleuren rood. Na de bloei ontstaan geel(bruine), appelachtige vruchten, waarvan lekkere friszure jam of gelei gemaakt kan worden. Ze blijven tot in de winter aan de struik hangen. Sommige variëteiten van de kwee zijn geschikt om bijvoorbeeld een muur mee te bedekken. De scheuten moeten dan wel vastgebonden worden. Dwergkwee is over het algemeen een langzame en grillige groeier. Na vijftig jaar is de stuik ongeveer drie meter hoog en breed. ‘Orange Flame’ heeft brandweerrode bloemen.

Hoe moet ik de Chaenomeles x superba ‘Orange Flame’ verzorgen?

Chaenomeles x superba heeft weinig verzorging nodig. Ook snoeien is niet noodzakelijk. Alleen wanneer je vindt dat de struik te groot wordt, kun je uitsteeksels wegknippen.

Op onze website kunt u meer lezen over het laatste tuinnieuws. Daarnaast staat het tuinblog vol met evenementen en ideeën over tuinieren. Inspiratie kunt u ook opdoen door de kijktuinen op onze website te bekijken. Ontdek hier hoe andere tuinliefhebbers de tuin inrichten.

1qt5jae8n3wm_w2400.jpg

Kenmerken: