Daglelie (Flaming Sword)

Wat zijn eigenschappen van de Hemerocallis ‘Flaming Sword’?

De daglelie Hemerocallis ‘Flaming Sword’ heeft de gehele zomer bruinrode bloemen met een gele streep. De plant wordt ongeveer 75 centimeter hoog.

Wanneer bloeit de Hemerocallis ‘Flaming Sword’?

Een bloem die maar één dag bloeit. Gelukkig verschijnen er maandenlang nieuwe bloemen. De Nederlandse naam is toepasselijk: daglelie. Iedere lelieachtige bloem opent zich bij voldoende licht in de ochtend en bloeit in één dag uit. De bloemen verschijnen aan het eind van een stevige stengel en torenen hoog boven het sierlijk overhangende blad uit. Per bloeistengel kunnen vele tientallen bloemen na elkaar worden gevormd: een enorme bloeiprestatie.

Kweekvormen Hemerocallis

Het geslacht Hemerocallis, dat zijn naam ook dankt aan de schoonheid (kalos) voor slechts één dag (hemera), komt overal voor op het noordelijk halfrond. De laatste jaren zijn deze planten zeer trendy. Er zijn daarom veel kweekvormen te krijgen in talloze kleurvariaties en afmetingen van 30 centimeter tot wel 2 meter. De planten verbreiden zich via de uitgroeiende wortelstok die steeds nieuwe scheuten produceert. Zo kunnen hele groepen eendagsbloemen uit één plant ontstaan.

Wat voor een bodemgrond heeft de Hemerocallis ‘Flaming Sword’ nodig?

De Hemerocallis ‘Flaming Sword’ is een sterke vaste plant voor volle zon en halfschaduw. Voorwaarde voor de groeiplek is wel dat de grond nooit mag uitdrogen. Deze moet voldoende voedsel bevatten, liefst humusrijk zijn, verder worden weinig eisen gesteld. Lichte of zware grond maakt niet uit, deze mag zelfs vrij nat zijn.

Hoe kan ik de Hemerocallis ‘Flaming Sword’ bemesten?

Geef de Hemerocallis ‘Flaming Sword’ in het voorjaar een organische basisbemesting. De planten breiden zich in groepen uit en kunnen op den duur hele perken met hun wortelstokken vullen. De oudste delen worden op den duur minder bloeirijk en kunnen dan worden afgestoken en verwijderd.

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van het laatste tuinnieuws? Hou dan zeker de tuinblog eens in de gaten.

nti58bi8msrf_w2400.jpg

Kenmerken: