Clematis (Rooguchi)

Wat voor een bloemen heeft de Clematis ‘Rooguchi’?

Clematis ‘Rooguchi’ geeft mooie, donker violetblauwe bloemen.

Clematis vitalba

Clematissen waren waarschijnlijk al geliefd in de oudheid. De Grieken noemden namelijk allerlei soorten klimplanten clematis, wat ‘rankend’ betekent en op het klimvermogen slaat. Bij ons komt ook één soort clematis in de natuur voor met de naam Clematis vitalba. Deze zogenaamde wilde bosranken woekeren echter behoorlijk. De meest bekende heeft onooglijke witte bloempjes die ook nog onaangenaam ruiken. Dat is niet zo prettig in de tuin. Er zijn veel interessantere soorten en grote groepen kweekvormen met grote of kleine bloemen, soms met (daarna) prachtig vruchtpluis. Enkele zijn zelfs wintergroen.

Waar moet ik de Clematis ‘Rooguchi’ planten?

Net als Alle Clematis-soorten groeit ook de Clematis ‘Rooguchi’ graag met ‘de kop’ in de volle zon, maar als bosrandplanten verdragen ze lichte schaduw ook heel goed. De wortels moéten zelfs beschaduwd zijn. Dus zorg dat er altijd iets voor de voet van de plant groeit dat schaduw en koelte geeft. In de winter is het belangrijk dat je planten beschermt tegen de vorst. Lees hier meer over in het artikel plant beschermen tegen vorst.

Wat voor een bodemgrond heeft de Clematis ‘Rooguchi’ nodig?

De Clematis ‘Rooguchi’ heeft humusrijke en goed doorlatende grond nodig. Ze worden diep geplant om beschermd te zijn tegen de vervelende verwelkingziekte die de bovengrondse stengels kan aantasten. Onder de grond blijft de plant gezond. Vandaar dat diepe planten: hij kan altijd weer gezond uitlopen.

Clematis ‘Rooguchi’ snoeien

Bind de planten tijdens het groeiseizoen goed op. Je hoeft eigenlijk alleen te snoeien als er een wirwar van stengels is ontstaan. In maart terugsnoeien tot zo´n 25 centimeter. De juiste snoeiartikelen hierbij zijn wel zo handig.

 

5eh52pz8jcy7_w2400.jpg

Kenmerken: