Clematis (John Warren)

Eigenschappen van de Clematis ‘John Warren’

Succes gegarandeerd bij Clematis ‘John Warren’ want hij geeft altijd prachtige, grote paarse bloemen. Helaas is deze variant niet geschikt als snijbloem.

Clematis vitalba

Clematissen waren waarschijnlijk al geliefd in de oudheid. De Grieken noemden namelijk allerlei soorten klimplanten clematis, wat ‘rankend’ betekent en slaat op het klimvermogen. Bij ons komt ook één soort clematis in de natuur voor met de naam Clematis vitalba. Deze zogenaamde wilde bosranken woekeren echter behoorlijk. De meest bekende heeft onooglijke witte bloempjes die ook nog onaangenaam ruiken. Dat is niet zo prettig in de tuin. Er zijn veel interessantere soorten en grote groepen kweekvormen met grote of kleine bloemen, soms met (daarna) prachtig vruchtpluis. Enkele zijn zelfs wintergroen.

Waar moet ik de Clematis ‘John Warren’ planten?

Clematis ‘John Warren’ groeien graag met ‘de kop’ in de volle zon, maar als bosrandplanten verdragen ze lichte schaduw ook heel goed. De wortels van de Clematis ‘John Warren’ moéten zelfs beschaduwd zijn. Dus zorg dat er altijd iets voor de voet van de plant groeit dat schaduw en koelte geeft.

Wat voor een bodemgrond heeft de Clematis ‘John Warren’ nodig?

Clematis ‘John Warren’ hebben humusrijke en goed doorlatende grond nodig. Ze worden diep geplant om beschermd te zijn tegen de vervelende verwelkingziekte die de bovengrondse stengels kan aantasten. Onder de grond blijft de Clematis ‘John Warren’ gezond. Vandaar dat diepe planten: hij kan altijd weer gezond uitlopen.

Hoe kan ik de Clematis ‘John Warren’ snoeien?

Bind de Clematis ‘John Warren’ tijdens het groeiseizoen goed op. Je hoeft eigenlijk alleen te snoeien als er een wirwar van stengels is ontstaan. Neem ook eens een kijkje bij onze uitgebreide snoeiartikelen.

Clematis ‘John Warren’ in de tuin

Wil jij misschien een Clematis ‘John Warren’ in jouw tuin? Lees ook eens het leuke artikel over Boom in de tuin om te bepalen welke boom het beste bij jouw tuin past.

 

l5c51cc8wp1x_w2400.jpg

Kenmerken: