Clematis (Mrs George Jackman)

Hoe bloeit de Clematis ‘Mrs George Jackman’?

Clematis ‘Mrs George Jackman’ bloeit eerst dubbel en heeft witte bloemen. Clematissen waren waarschijnlijk al geliefd in de oudheid. De Grieken noemden namelijk allerlei soorten klimplanten clematis, wat ‘rankend’ betekent en op het klimvermogen slaat.

Soorten Clematis

Bij ons komt ook één soort clematis in de natuur voor met de naam Clematis vitalba. Deze zogenaamde wilde bosranken woekeren echter behoorlijk. De meest bekende heeft onooglijke witte bloempjes die ook nog onaangenaam ruiken. Dat is niet zo prettig in de tuin. Er zijn veel interessantere soorten en grote groepen kweekvormen met grote of kleine bloemen, soms met (daarna) prachtig vruchtpluis. Enkele zijn zelfs wintergroen.

Waar moet ik de Clematis ‘Mrs George Jackman’ planten?

Clematis ‘Mrs George Jackman’ groeien graag met ‘de kop’ in de volle zon, maar als bosrandplanten verdragen ze lichte schaduw ook heel goed. De wortels moéten zelfs beschaduwd zijn. Dus zorg dat er altijd iets voor de voet van de plant groeit dat schaduw en koelte geeft.

Bescherming tegen verwelkingziekte bij Clematis ‘Mrs George Jackman’

Clematis ‘Mrs George Jackman’ hebben humusrijke en goed doorlatende grond nodig. Ze worden diep geplant om beschermd te zijn tegen de vervelende verwelkingziekte die de bovengrondse stengels kan aantasten. Onder de grond blijft de Clematis ‘Mrs George Jackman’ gezond. Vandaar dat diepe planten: hij kan altijd weer gezond uitlopen.

Hoe moet ik de Clematis ‘Mrs George Jackman’ snoeien?

Bind de Clematis ‘Mrs George Jackman’ tijdens het groeiseizoen goed op. Je hoeft Clematis ‘Mrs George Jackman’ eigenlijk alleen te snoeien als er een wirwar van stengels is ontstaan. De cultivars die bloeien op het oude hout alleen snoeien indien nodig, de cultivars die hoofdzakelijk op jonge scheuten bloeien moeten sterk terug worden gesnoeid tot 20 centimeter boven de grond in februari.

Clematis ‘Mrs George Jackman’ planten

Een Clematis ‘Mrs George Jackman’  planten? Neem dan ook eens een kijkje bij het artikel clematis planten

 

108552s8uu8a_w2400.jpg

Kenmerken: