Blauwkussen (Hamburger Stadtpark)

Het blauwkussen Aubrieta ‘Hamburger Stadtpark’ bloeit al vroeg in het voorjaar. De prachtige bloemen zijn blauwpaars.

Wanneer bloeit Aubrieta ‘Hamburger Stadtpark’?

Blauwkussen is een wintergroene vaste plant waarvan de bekendste oorspronkelijke soort (Aubrieta deltoidea) kleine blauwe bloemetjes bezit. De bloei van de ‘Hamburger Stadtpark’ start vroeg na een zachte winter al rond half maart en kan bij aanhoudend koel weer voortduren tot in mei. De bloei kan zo rijk zijn dat je soms de bladeren niet meer ziet. Het zijn lage plantjes met een maximale hoogte van 10 à 15 centimeter, maar de bloemstengels kunnen langer worden. Het is daarmee een geschikte plant voor een rotstuin of om te combineren met verhardingen. Je kunt de ‘Hamburger Stadtpark’ plant ook goed in plantenbakken te zetten.

Waar kan ik Aubrieta ‘Hamburger Stadtpark’  planten?

‘Hamburger Stadtpark’ heeft een lichte voorkeur voor voedzame, iets kalkrijke grond, maar is tolerant ten opzichte van andere groeiomstandigheden. Een zonnige standplaats is wel een absolute voorwaarde voor de ‘Hamburger Stadtpark’.

Hoe kan ik Aubrieta ‘Hamburger Stadtpark’ verzorgen?

Deze planten kunnen snel verouderen. De binnenkant van de ‘Hamburger Stadtpark’ gaat snel dood en aan de buitenkant groeien ze door. Als je ze om de twee jaar na de bloei opneemt en deelt, kun je ze opnieuw planten. Zo gaan ze langer mee. Je mag ze niet bemesten, omdat ze van te veel mest dood gaan.

Wordt je graag op de hoogte gehouden van de aller nieuwste tuinnieuws? Regelmatig worden er leuke artikelen geplaatst op het tuinblog, boordevol inspiratie voor je tuin.

gyw5cmh82ef8_w2400.jpg

Kenmerken: