Persoonlijk thuisbezorgd

beeld vtwonen Beeld

Planten bestellen via internet blijft best een beetje spannend. Je verheugt je enorm op de komst van je nieuwe schat, maar komt die wel heelhuids aan? We belden met Emanuel Hommes van Directplant om te vragen hoe zijn bedrijf werkt.

Lees verder onder de advertentie

Hoe werkt de bezorging?

Emanuel Hommes: “Wij verzorgen ons eigen transport en zijn dus geen postorderbedrijf. We brengen de planten tot in de tuin, precies op de plek waar het moet komen. De bezorgers hebben allemaal verstand van planten, dus ze kunnen de nodige vragen beantwoorden. Op dit moment worden er veel beukenhagen en bomen besteld, het is het plantmoment daarvoor, en daarbij krijg je naast het advies van de bezorger ook uitleg op papier mee. Je wilt niet de planten die net uit de volle grond bij de kweker komen uitdrogen.”

Net uit de volle grond?

“Zodra wij een bestelling binnen krijgen, gaan wij naar de verschillende kwekers om de planten te verzamelen. De planten staan maar korte tijd bij ons in de opslag. Zo blijft de plant zolang mogelijk vers.”

Kwekersnetwerk?

Emanuel Hommes: “Wij werken met bij ons goed bekende kwekers samen en garanderen de kwaliteit van de planten. Omdat we dit netwerk hebben, kunnen we het hele jaar door ook bijna elke plant leveren.”

Lees verder onder de advertentie

Maar wat kost dat dan?

“Wij vragen wat meer aan bezorgkosten dan een postorderbedrijf. Maar daarvoor krijg je kwaliteitsplanten van de kweker die persoonlijk in je tuin worden afgeleverd. Je kunt de planten ook op meerdere plekken in Nederland komen afhalen om de bezorgkosten uit te sparen.”

Planten bestellen van Directplant? Dat kan natuurlijk ook bij de planten en beplantingsplannen op tuinieren.nl!

Let op: op het moment dat je de border plant zijn de plantjes nog erg klein. Het duurt ongeveer twee jaar tot de border volgroeid is en eruit ziet als op de foto.

Lees verder onder de advertentie

Lees meer over de bezorging of het ophalen van planten.