Ochtendgymnastiek

beeld vtwonen Beeld

Meestal zijn ze niet zo actief in de winter, om hun krachten te sparen. Maar nu het weer zo zacht is kun je best actieve eekhoorns tegenkomen.

Lees verder onder de advertentie

Deze foto’s kregen we binnen van een lezeres. Ze schreef er het volgende bij:

Het wil nog geen echt winterweer zijn; het is zelfs zo, dat het wel voorjaar lijkt! Niet alleen ik geniet van het prachtige weer, maar ook al mijn bosvriendjes. Het is een drukte van belang: vooral de eekhoorntjes zijn flink in de weer. Ze halen prachtige capriolen uit; het lijkt wel of ze met ochtendgymnastiek bezig zijn.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Het mooie eikenhouten tuinhek lijkt wel op de “evenwichtsbalk”. Soms is het een beetje moeilijk om hierover heen te roetsjen en zeker als de balk schuin omhoog gaat. Justus moet zich met zijn scherpe nageltjes heel goed vasthouden en zijn staart heeft de juiste functie: evenwicht bewaren in zijn lijfje. Maar als je eenmaal bovenop de punt bent, dan hangt daar een lekker zakje met pinda’s.

beeld vtwonen Beeld

Ja, en dan samen de boom in gaan, op naar de pindaslinger, maar Jasper komt eerst nog een pindanetje tegen en smikkelt ondersteboven wat pinda’s op. Jeroen zit al bij de pindaslinger. Even later maken ze samen een mooi kunstje: met hun staartpuntjes komen ze tegen elkaar aan en ze lijken wel op een “Siamese tweeling “. Nou, dit is toch wel een applausje waard.

Lees verder onder de advertentie

Het is een mooi spektakel en wat mij betreft zijn alle sporters met vlag en wimpel geslaagd!

Bron: Fotografie en tekst Marijke Starrenburg-Bloemendaal uit Bladel