Nieuws uit de moestuin

beeld vtwonen Beeld

Zelf heb ik geen moestuin, maar ik ben gek op groenten en kan uren door zadenshops scrollen en enthousiast raken van al die kleuren en soorten die er zijn. Van kleurige boontjes tot wasabirucola op je bord; zelf zaaien heeft zo zijn voordelen.

Lees verder onder de advertentie

Japanse reuzeradijs

De website van De Nieuwe Tuin is een feest om doorheen te struinen. De kleinschalige en eigenzinnige kwekerij komt geregeld met nieuwe soorten op de proppen, zoals nu met de 2018-lijst. Citroenkoriander, tweekleurige sojaboontjes, Japanse reuzeradijs en meerjarige, winterharde broccoli met roomgele knoppen: je zou er bijna een moestuin voor beginnen. Voor de winter moestuin is krulandijvie ‘Capellina’ een leukerd.

Met recht een pronkerwt

Oké, de pronkerwt, ofwel Lathyrus odoratus, is dan geen groente te noemen maar de Pastel Shades mix is bijna te mooi om niet te noemen. Een beauty met bloemen in matchende pasteltinten die ook nog eens lekker ruiken én het geweldig doen als snijbloemen. Het plantje klimt met wat ondersteuning hoog tegen je schutting of muren omhoog. Wie hem wil zaaien moet snel zijn: dat kan in februari onder glas, maar je kunt hem ook ter plekke buiten zaaien in maart – voor mij persoonlijk dat maandje wachten waard.

SeedSaver der lage landen

Wanneer je iets specifieks zoekt, zoals een tomaat in een specifieke kleur (wat dacht je van zwart?) of droogboontjes in uitgedoste patronen, bijvoorbeeld yingyang, is Vreeken een goede webshop. Met meer dan tweeduizend zadensoorten van verschillende groenten mag de leverancier zich met recht ‘SeedSaver der lage landen’ noemen. Een kleine greep uit zijn nieuwe aanwinsten: cranberry’s, kalebas ‘Sonde’ met een hele lange nek, rode boerenkool ‘Scarlett’, lamsoor met een zilte smaak en wasabirucola. O ja, en nog 366 andere nieuwtjes. Succes met kiezen!

Lees verder onder de advertentie

Kristel blogt over tuinieren

beeld vtwonen Beeld

Ontspannen kan alleen wanneer je omringd wordt door groen, vindt blogger Kristel Engelen. Kristel schrijft op vtwonen.be/kristel met passie over alles wat met groen te maken heeft. Geen stijve bloemenperkjes of sfeerloze tegelvlaktes, maar knusse sfeertuinen met mooi gestylede zithoeken en wulpse bloemenborders. Dát is het echte buitenleven volgens haar. Voor Kristels werk als groenjournalist is ze altijd op de hoogte van de laatste groentrends, waarvan ze de highlights met vtwonen deelt. Ook in de weekenden experimenteert ze erop los: haar vensterbank is een laboratorium van stekken, jonge zaailingen en spannende combi’s van snijbloemen uit eigen tuin.

Foto’s: www.denieuwetuin.be

Lees verder onder de advertentie