Moestuin maken

Een vierkante meter tuin is ideaal voor de beginnende moestuinder! Zo is de tuin overzichtelijk en onderhoudsvriendelijk omdat hij maar één meter groot is. Iets wat je niet wilt is dat je na één jaar de grond er uit moet halen en moet gaan verversen. Goed basismateriaal is daarom belangrijk.

moestuin maken

Hydrokorrels

Het basismateriaal bestaat uit drie verschillende stappen. De eerste stap van een moestuin maken, is het bedekken van de bodem met hydrokorrels. De kleikorrels zorgen voor een drainagelaag. Als het veel regent dan blijft het regenwater onderin hangen zodat het makkelijker weg gaat. En in een droge periode geven de kleikorrels vocht af aan jouw groenten en kruiden.

DCM Vivimus

De tweede stap is het mengen van de DCM potgrond voor groenten en kruiden met Vivimus voor groenten en fruit.  In de Vivimus zitten grove delen. Daardoor krijg je een luchtige grond zodat de wortels van de groenten en kruiden ook makkelijk zullen wortelen.

Potgrond

Als laatste stap, strooi je af met potgrond. Een laagje van 4 a 5 centimeter is voldoende. In de potgrond zit genoeg voeding voor 100 dagen. Bekijk de video voor een uitgebreide uitleg. Zet de kruiden er in en snoepen maar!

Mede mogelijk gemaakt door: DCM.

nog meer: tuinieren