Moestuin zaaikalender

Zaaikalender: wanneer zaaien? Beeld

Voor het kweken van lekkere, verse kruiden en groenten is altijd wel plek. Kies een zonnige plaats en zaai op het juiste moment. Met deze zaaikalender weet je wanneer je wat moet zaaien en heb je het hele jaar een goede oogst!

Lees verder onder de advertentie

Zaaien

Met onderstaande zaaikalenders weet je precies wanneer je het best kunt zaaien. Hoe je moet zaaien vind je bij moestuin zaaien, zaaien in bakken of zaaien in de volle grond. Wil je een complete moestuin maken, kijk dan eerst bij moestuin aanleggen. Wil je liever volgroeide planten in je moestuin zetten, dat kan ook.

Groenten zaaikalender

Groenten uit eigen tuin zijn lekker en gezond. Wanneer je moet zaaien is natuurlijk belangrijk om te weten. Veel groenten kun je op meerdere momenten zaaien: in de volle grond, in de koude kas of in de warme kas.

Zaaikalender groenten Beeld
Lees verder onder de advertentie

Kruiden zaaikalender

Met kruiden geef je smaak aan gerechten. Je kunt natuurlijk ook kant-en-klare planten kopen, maar let op want de kruidenplanten uit de supermarkt zijn vaak niet geschikt voor in de tuin. Ze worden in een kas opgekweekt en zijn dan niet bestand tegen de koude buitenlucht.

Ga je zelf zaaien kies dan het juiste moment. Deze zaaikalender helpt je daarbij. Meer over kruiden lees je bij soorten kruiden en kruiden kweken.

Zaaikalender kruiden Beeld
Lees verder onder de advertentie