Moestuin bemesten

beeld vtwonen Beeld

Niets is lekkerder dan groente vers uit eigen tuin. Maar groenten, fruit en kruiden groeien niet zomaar, daar is wel wat voor nodig!

Lees verder onder de advertentie

Moestuin bemesten

Naast planten in een rijke organische grond zal er ook voeding gegeven moeten worden aan de planten in je moestuin: meststof. Je wil natuurlijk dat er zo snel mogelijk een mooie krop sla groeit of een heerlijke spitskool. Daar is wel wat hulp bij nodig; dus zorg voor een goed uitgebalanceerde voeding. Moestuingewassen hebben kalium nodig om sterke vruchten en stevige planten te worden.

Meststoffen

Niet alle moestuingewassen hebben hetzelfde nodig. Sommige groenten hebben minder meststoffen nodig dan andere en klein fruit en aardbeien vereisen ook andere voeding. Let er dus per groente- of fruitsoort op welke voeding je toepast en hoeveel.

Lees verder onder de advertentie

Een meststof die fijn en goed strooibaar is, kan snel oplossen diep in de grond en zijn werk doen. Er zijn veel soorten meststoffen, bijvoorbeeld speciaal voor groenten (DCM Organische meststof voor groenten) of voor kruiden. Kies het liefst voor organische en biologische meststoffen, deze zijn ook geschik voor de biologische land- en tuinbouw. Voor de juiste hoeveelheid voeding moet je nagaan welke hoeveelheid een bepaalde groente nodig heeft.

Fruit bemesten

Voor aardbeien en klein fruit kun je het best een meststof gebruiken met fosfaat, is rijk aan kalium en zorgt voor stevige planten en een rijke oogst. Een goede meststof voor deze planten is DCM organische meststof voor aardbeien en kleinfruit. Met de lange werking van deze meststof (minimaal 100 dagen) hoeft en maar twee keer per groeiseizoen voeding gestrooid te worden.

Kweken in potten

Heb je geen ruimte voor een moestuin, dan kun je ook groenten en kruiden kweken in potten. Gebruik dan een speciale potgrond voor kweken in potten, het liefst met extra turf en (zeewier)kalk (zoals DCM potgrond voor groenten en kruiden).

Lees verder onder de advertentie

Voor meer informatie: DCM