Met retro vibes in de tuin wordt thuisblijven een feestje

beeld vtwonen Beeld

Of je nu siësta of fiësta houdt in de tuin, de juiste sfeer zorgt ervoor dat je maximaal ontspant. De nieuwe tuin- en terrastrend is een perfecte combi tussen de warme kleuren uit de seventies en de rust van natureltinten. Met een paar goedgekozen items zweven die retro vibes zo de tuin in.

Lees verder onder de advertentie

Mix & match

Het fijnste aan de retro tuintrend is dat alles eigenlijk kan, zolang het maar in balans blijft. Maar die bloemenprint van de seventies’ parasol kan dus echt prima met die nieuwe gestreepte kussens. Het retrogehalte gaat nog een tandje omhoog door het gebruik van old school materialen als rotan en donker hout. Door dit alles te combineren met natuurlijke tinten en hier een daar een okergele, knaloranje of felgroene uitspatting is de juiste vintage-look zo bereikt.

Lekker languit

Chillen is wat we willen! En dat kan op verschillende manieren. Languit in een hangmat of op een loungebank, of heen en weer schommelend in een hangstoel. Retro wordt het met rotan en bamboe. Deze materialen hebben trouwens een groot voordeel: ze zijn zo licht al een veertje. Bij een regenbui – en als de zomer voorbij is – staan ze in een wip binnen.

Shop de stijl…

Lees verder onder de advertentie

Parasol brengt sfeer

Meer dan ooit zet de juiste parasol een dikke retro-stempel op een tuin. De franjes zijn terug, net als de prints uit de seventies. Was het voorheen lastig om een leuk exemplaar te vinden, tegenwoordig zou je de hele tuin wel vol willen zetten met parasols. Nog heel happy met de rest van het tuinmeubilair? Zet er zo’n retro schaduwbrenger bij en klaar is Kees.

DIY voor de tuin

Zin om zelf aan de slag te gaan met een paar mooie items die de tuin een upgrade geven? Klusduo Kim en Richard bedachten dit zomerse DIY daybed voor luie dagen en een robuuste tuintafel voor als er gegeten wordt. Na gedane arbeid is de ontspanning helemaal verdiend.

Bron: beeld: vtwonen 06-2021 | styling Kim van Rossenberg | uitvoering Richard van Meerveld | fotografie Sjoerd Eickmans

Lees verder onder de advertentie