Maart-roert-zijn-staart-tripjes

beeld vtwonen Beeld

Van het voorjaar is nog weinig te ruiken, het perfecte moment om alvast in de stemming te komen voor een nieuw tuinseizoen. Plan deze maart nog een groen uitstapje of een workshop planten verzorgen; wat extra kennis kan nooit kwaad.

Lees verder onder de advertentie

11 maart: voorjaarsbloei-rondleiding Hortus Leiden

Een voorjaarsbloeiende tuin aanleggen? Bij Hortus Leiden geeft oud-hortulana Carla Teune een rondleiding door de tuin, met aandacht voor voorjaarsbloeiers zoals knalgele winterakonieten, bijzondere sneeuwklokjes en de zoete geur van het meloenboompje dat de allervroegste bijen probeert te lokken.

9, 16 en 23 maart: Helleborusdagen noordoostpolder

Op zich al een sensatie, hoe uitbundig de Helleborus bloeit terwijl alle andere planten nog in winterslaap zijn. Bij De Stekkentuin in Espel zijn héél veel verschillende soorten te bewonderen.

24 maart: Tuindag met de struikrovers

Joris & Kilian aka de Struikrovers kunnen als hoveniers in Amsterdam de verwaarloosde tuin bij broedplaats de Sup op Surinamerplein niet meer aanzien. Met hulp van jou willen ze de tuin weer laten ‘schijnen’. Heb je ideeën? Of nog planten thuis waar je niets mee doet? Kom op deze dag dan jouw steentje bijdragen. Iedereen is welkom en er is een hapje en een drankje voor de harde werkers.

Lees verder onder de advertentie

28 maart: How to keep your plants alive

Doom je van een urban jungle maar weet je niet waar je moet beginnen? Bij stadstuinwinkel Wildernis Amsterdam leer je tijdens een workshop van Mama Botanica hoe je planten kunt verzorgen. De voertaal is Engels, op 5 april vindt de Nederlands gesproken workshop plaats.

Kristel blogt over tuinieren

beeld vtwonen Beeld

Ontspannen kan alleen wanneer je omringd wordt door groen, vindt blogger Kristel Engelen. Kristel schrijft op vtwonen.be/kristel met passie over alles wat met groen te maken heeft. Geen stijve bloemenperkjes of sfeerloze tegelvlaktes, maar knusse sfeertuinen met mooi gestylede zithoeken en wulpse bloemenborders. Dát is het echte buitenleven volgens haar. Voor Kristels werk als groenjournalist is ze altijd op de hoogte van de laatste groentrends, waarvan ze de highlights met vtwonen deelt. Ook in de weekenden experimenteert ze erop los: haar vensterbank is een laboratorium van stekken, jonge zaailingen en spannende combi’s van snijbloemen uit eigen tuin.

Lees verder onder de advertentie

Foto: Wildernis Amsterdam