Kruiden kweken in potten doe je zo

beeld vtwonen Beeld

De lekkerste groenten en kruiden haal je natuurlijk uit je eigen tuin. Maar wist je dat ze ook goed groeien in potten of manden? Wij geven tips voor kruiden kweken in potjes.

Lees verder onder de advertentie

Je kunt al in het voorjaar gaan zaaien. Maar je kunt er ook voor kiezen om kleine plantjes te kopen en die verder te gaan kweken. Let wel op dat er gaten onderin de potten zitten, want anders verzuipen de plantjes.

Hydrokorrels

Je begint altijd met een drainagelaag van hydrokorrels. Die korrels zorgen voor waterafvoer, maar houden ook vocht vast zodat de potgrond niet uitdroogt.

DCM Potgrond voor Groenten en Kruiden

Vervolgens kies je voor een goede potgrond. Neem bijvoorbeeld DCM Potgrond voor Groenten en Kruiden. Kruiden en groenten stellen namelijk hoge eisen aan de grond. Zo moeten ze goed kunnen groeien, sterke en gezonde planten worden, maar de planten moeten natuurlijk ook lekker zijn.

Lees verder onder de advertentie

Voedingsstoffen in potgrond

In de DCM potgrond zitten organische voedingstoffen. Bovendien zit er door de potgrond ook zeewierkalk en die zorgt ervoor dat de planten ook de voedingsstoffen goed op kunnen nemen. Tot slot zitten er ook sporenelementen in. Dat zijn de extra vitamines voor de planten.

Afstrooien

Strooi je de bak of mand af met hydrokorrels. Die korrels zorgen ervoor dat het water veel mooier verdeeld wordt. Bekijk voor meer informatie de video.

Lees verder onder de advertentie

Zon

Groenten en kruiden staan het liefst op een zonnige plek. Hoe meer zon, hoe beter het is. Ook al heeft het geregend, vergeet de plantjes niet water te geven!

Bron: In samenwerking met DCM