Klassieke tuin

beeld vtwonen Beeld

Strak, maar ook romantisch. Van gesnoeid groen tot zachte roosjes. De formele klassieke tuin heeft het beste van twee werelden.

Lees verder onder de advertentie

Klassieke tuin inrichten

Een klassieke tuin kenmerkt zich door assen, die fungeren als zichtlijnen en heeft daardoor veel symmetrie. In de video vertelt Jurgen Smit precies hoe je een klassieke tuin kunt inrichten.

Lees verder onder de advertentie

Beplanting

In de klassieke tuin zijn vaak verschillende snoeivormen te vinden, zoals bogen, bollen, piramides en hagen. Deze vormen worden gesnoeid in onder andere de buxus, taxus en de Portugese laurierkers (Prunus lusitanica ‘Angustifolia’). Kijk de video’s bij buxus snoeien en haag snoeien en zie hoe je deze vormen maakt.

De strakke hagen worden gecombineerd met frivole vaste planten of eenjarigen. Vooral rozen met goed gevulde bloemen, bijvoorbeeld de miniroos Rosa ‘Favorite Rosamini’, en de klassieke hortensia geven de formele tuin ook een romantische sfeer.

Mooi en heel klassiek is het afdekken van de bordergrond met boomschors. Het past perfect in de formele klassieke tuin en houdt ook nog het onkruid tegen.

Lees verder onder de advertentie

Bestrating

Houd de bestrating in een klassieke tuin rustig. Gebruik grote tegels in zwart, bruin en antraciet, zoals de Wavestone en de Flamestone. Je kunt de grote tegels combineren met kleine stenen (zoals Excluton Rivas of getrommeld waalformaat) en grind (zoals Ardenner split), maar blijf hierbij ook in de aardetinten en denk aan de karakteristieke symmetrie van de tuin.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Producten in de formele klassieke tuin: tafel, stoelen: Dacks; grote potten: Intratuin; onze webshop

Deze video is tot stand gekomen in samenwerking met: Excluton (sierbestrating), De Tuinen van Appeltern (locatie), Groencentrum De Vlieren (extra beplanting), Intratuin (extra beplanting), Inès Beeftink (tuinstyling)