Kindertuin

beeld vtwonen Beeld

Je hebt een grote tuin en kinderen. Hoe zorg je dan voor een kindvriendelijke tuin, zonder dat het een speeltuin wordt?

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Kindertuin inrichten

Maak in de tuin een gedeelte voor de kinderen. Dit kun je doen door palen neer te zetten, allemaal felgekleurd en van verschillende hoogtes. Deze zijn niet alleen leuk om te zien, maar laten ook de afscheiding zien tussen het kindergedeelte en de rest van de tuin.

Lees verder onder de advertentie

Spelen

In een kindertuin horen natuurlijk speeltoestellen. Een boomhut met daaronder een zandbak, een schommel aan een boom of een ingegraven trampoline zorgen allemaal voor urenlang speelplezier.

Beplanting

Bloemen zijn altijd leuk voor kinderen en een gazon mag eigenlijk niet missen. Gebruik in een kindertuin altijd planten die niet giftig zijn. Kies bijvoorbeeld de sneeuwbal (Vibernum), kattenkruid (Nepeta) of de Geranium ‘Patricia’. Leg ook een moestuin aan, dan weten de kinderen ook waar de tomaten en komkommers vandaan komen. Erg leuk voor kinderen is een vierkante meter moestuin.

Lees verder onder de advertentie

Bestrating

Leg in deze tuin een kindvriendelijke bestrating, zodat de schade bij vallen beperkt blijft. Gebruik bijvoorbeeld lichtgekleurde bestrating met een nabehandeling die de tegel zacht en glad maakt. Lichte kleuren zijn in de felle zon minder heet voor blote voeten. De 60plus serie en de 40plus serie van Excluton hebben verschillende formaten tegels in het assortiment waarmee je een prachtig wildverband kunt leggen. Beide series zijn zo behandeld dat er geen vuil op achterblijft, waardoor kauwgom en stoepkrijt er makkelijk van verwijderd kunnen worden.

Producten in de kindertuin: tafelkleed, stoel (blauw, oranje roze en paars), kussens (op het gras), vierkante meter tuin, rieten mandjes: Intratuin; groene potjes, kussentjes, servies keramiek, kinderserviesjes: IKEA; stoel (groen, geel, en licht groen): Dacks; stokpaard, hobbelschaap, trapfiets, groentebakjes, trekhondje, vogel: Present time.

Deze video is tot stand gekomen in samenwerking met: Excluton (sierbestrating), De Tuinen van Appeltern (locatie), Groencentrum De Vlieren (extra beplanting), Intratuin (extra beplanting), Inès Beeftink (tuinstyling)

Lees verder onder de advertentie