Kamerplanten verzorgen

beeld vtwonen Beeld

Kamerplanten doen het goed op licht en water, maar je moet ze af en toe ook iets extra’s geven: voeding! Kamerplanten verzorgen doe je met behulp van deze instructievideo.

Lees verder onder de advertentie

Kamerplanten verzorgen

Als je de juiste producten gebruikt heb je echt geen groene vingers nodig voor kamerplanten verzorgen. Meststof en goede potgrond (die je af en toe ververst) zijn essentieel voor mooie planten. Zonder voeding gaat het blad namelijk verkleuren of slap hangen.

Kamerplant bemesten

Je kunt het best een speciale meststof voor kamerplanten gebruiken, zoals DCM vloeibare meststof kamerplanten. Dit is aangepaste vloeibare voeding voor kamerplanten. Het is heel gemakkelijk te mengen met het water in de gieter. Gebruik vijf tot tien milliliter vloeibare mest per liter water en geef zo alle kamerplanten tijdens de groeiperiode – van maart tot september – één keer per week een beetje extra voeding.

Lees verder onder de advertentie

Welke potgrond?

Goede potgrond, zoals DCM potgrond voor kamerplanten, bevat direct voor wel honderd dagen voeding. Deze grond is speciaal gemaakt met voldoende witveen, zodat water wordt vastgehouden. Daardoor is het een reservoir voor water en voedingsstoffen die onafgebroken en vooral gelijkmatig vrijkomen.

Voor meer informatie: dcm-info.nl