Groene aanslag verwijderen van tegels en terras schoonmaken

beeld vtwonen Beeld

Groene aanslag in de tuin komt helaas veel voor. Regelmatig schoonmaken van het terras of de bestrating in de tuin is daarom nodig. Met deze handige tips kun je groene aanslag verwijderen van tegels en terras en nog meer genieten van het buitenleven in de tuin of op het balkon.

Lees verder onder de advertentie

Wat is het?

Groene aanslag is een groei van algen, mossen en dieren die graag groeien op plekken waar het lang vochtig is geweest en op plekken waar weinig zonlicht komt. Dat is ook de reden dat groene aanslag vooral voorkomt in de herfst-en wintermaanden. In deze maanden valt er veel regen en de dagen zijn donkerder.

Groene aanslag voorkomen

Preventief tegels schoonmaken is helemaal niet moeilijk. Voor een mooie en schone bestrating kun je de tegels het beste elke week met een bezem schoonvegen. Zo veeg je oude bladeren weg die vlekken veroorzaken en onkruidzaden die van bovenaf op de tegels neerdalen.

Groene aanslag verwijderen

Zelfs al heb je groene aanslag op de sierbestrating, dan nog hoef je geen moeilijke stappen te ondernemen. Je kunt altijd eerst proberen de groene aanslag met enkel heet water schoon te maken. Maar groene vlekken op de bestrating of groene tegels kun je het beste schoonmaken met groene zeep. Los dit op in een emmer heet water en verdeel het met een bezem over je tegels. Laat het even inwerken en spoel het met water weg. Het is de beste manier om groene aanslag te verwijderen en ideaal voor zowel betontegels als natuursteen. Om het verwijderen van groene aanslag nog makkelijker te maken, kun je een speciaal schoonmaakmiddel voor groene aanslag gebruiken. Lees op de verpakking hoe je deze het beste kunt gebruiken.

Lees verder onder de advertentie

Handige tip: gebruik Biotex om groene aanslag te verwijderen. De enzymen in Biotex vernietigen de algen en mossen in de groene aanslag. Verdun de Biotex met lauw water en giet dit over je terras.

Wanneer groene aanslag verwijderen?

Het verwijderen van groene aanslag in de tuin kun je het beste doen aan het einde van de winter tijdens een paar droge dagen. De zon van het voorjaar en minder kans op regen zorgen er dan voor dat er niet kort daarna weer groene aanslag ontstaat. Het is ook een mogelijkheid om aan het einde van de zomer of het begin van het najaar alvast preventief schoon te maken. Hierdoor wordt de kans op algengroei verkleind.

beeld vtwonen Beeld Shutterstock
Beeld Shutterstock
Lees verder onder de advertentie

Wateroverlast in de tuin?

Heb je vaak plassen water op je bestrating en worden ze daardoor snel vies, dan kun je drainage aanleggen. Hierdoor kan het water makkelijk worden afgevoerd.

MEER TIPS VOOR EEN MOOIE TUIN?
Volg de vtwonen college cursus: Droomtuin

Niet doen: met de hogedrukspuit schoonmaken

Maak je terras met sierbestrating nooit schoon met een hogedrukreiniger. Je bent dan wel snel klaar met het onderhoud, maar je beschadigt je tegels ermee. Je sierbestrating wordt poreus, waardoor algen en vuil meer kans krijgen en groene aanslag moeilijker te verwijderen wordt. Gebruik ook nooit chloor of zout, want die verbleken je tegels.

Lees verder onder de advertentie

Bekijk de video met tips voor het verwijderen van groene aanslag

Aan de slag!

Bron: beeld: Canva en Shutterstock

Lees verder onder de advertentie