Green is the new black

beeld vtwonen Beeld

Wij wisten het natuurlijk al lang, maar langzaam raakt ook de rest van de wereld in de ban van groen. Tegeltuinen maken plaats voor groene walhalla’s en verschillende internationale topontwerpers transformeren woonkamers naar groene oases. Ook de interieurwereld lijkt besmet. Het motto? Hoe groener, hoe beter!

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Urban jungle

Karakteristieke bladplanten en grillige groeiers, met een paar opvallende planten bij elkaar creëer je in een handomdraai een fijn hoekje in je woonkamer. Vooral grafisch vormgegeven bladeren doen het goed in de groentrend, denk maar aan vingerplant (Fatsia), olifantsoor (Alocasia) en gatenplant (Monstera). Paradijselijke types als paradijsvogelbloem (Strelitzia) en dwergbanaan (Musa acuminata) zorgen voor een urban jungle in huis. Maar ook de survivors der natuur zijn in trek, de vetplanten en cactussen. Ze zijn vaak wat lager van stuk en daarom ideaal voor op een dressoir of lage tafel. Mooi meegenomen is dat je ze makkelijk een maand kunt ‘vergeten’: ze gaan heel spaarzaam om met water. Daar kunnen wij nog wat van leren!

Lees verder onder de advertentie

Botanische prenten

Verschillende internationale ontwerpers en grote merken hebben zich laten inspireren door de trend. En zie daar het resultaat; ook groen in de interieurstyling is hotter dan hot. Litho’s met botanische prenten aan de muur, sierkussens met afdrukken van cactussen, varens en grillige bladvormen, behangetjes met junglemotief en groene muren. De trend is doorgevoerd tot in het detail. En het houdt niet op bij groen alleen. De complete natuur wordt betrokken bij de trend, zo zijn afbeeldingen van vlinders, uilen, vossen en vogels hipper dan ooit.

Wonderplants

Grafisch vormgever Irene Schampaert en auteur en styliste Judith Baehner signaleerden de nieuwe groentrend en maakten samen het boek Wonderplants. In verschillende internationale topinterieurs laten zij zien hoe wonderlijke planten je je huis kunnen transformeren tot een groene oase. Naast heel veel inspiratie biedt het boek ook een praktisch overzicht van planten en hun specifieke kenmerken.

Foto’s: Wonderplants

Lees verder onder de advertentie