Duurzame schutting

Duurzame schutting Beeld

Een erfafscheding kan ook duurzaam zijn. De KokoHusk is een duurzame schutting die jarenlang meegaat. Ideaal in een duurzame tuin.

Lees verder onder de advertentie

Duurzame schutting

In deze video vertelt Jurgen Smit alles over een duurzame schutting.

Milieuvriendelijke tuin

In een duurzame, milieubewuste, tuin kun je gebruikte materialen, zoals hout en steen kiezen. Daarnaast kun je gebruik maken van zonne-energie en ervoor kiezen om hemelwater te infiltreren in de bodem. Bij je plantkeuze kun je het beste kiezen voor de sterke plant in plaats van de mooiste. Denk bijvoorbeeld aan inheemse soorten. Deze zijn niet vatbaar voor ziekten en plagen en hoef je ook niet te bestrijden. Nog meer tips voor een milieuvriendelijke tuin vind je bij duurzame tuin.

Lees verder onder de advertentie

Duurzame schutting

Voor de tuinafscheiding bestaat er ook een duurzame variant: de KokoHusk. Dit is een stalen raster, wat minstens dertig jaar meegaat, gevuld met stukken kokosbast. De kokosbast mist een enzym waardoor hij bijna niet verrot. Zo heb je een schutting met een natuurlijke uitstraling die ook wat vergrijst in de loop der tijd. En hij is milieuvriendelijk, omdat de kokosboom blijft bestaan en de kokosbast een onderdeel is van de nieuwe kokosnoten.

Ben jij bezig met een grote tuinrenovatie? Huur dan een minigraafmachine. Hiermee verwijder je met gemak allerlei objecten.

Voor meer informatie: Kokosystems

Lees verder onder de advertentie