Diervriendelijke tuin

beeld vtwonen Beeld

Een diervriendelijke tuin inrichten is niet zo moeilijk. Met de juiste planten, een insectenhotel en een vijver, lok je allerlei fladderaars en waterdieren de achtertuin in.

Lees verder onder de advertentie

Diervriendelijke tuin

Met de juiste beplanting, een vijver, een insectenhotel en niet al te veel bestrating wordt je tuin een waar dierenparadijs.

Lees verder onder de advertentie

Beplanting

Om het vlinders en insecten naar de zin te maken, is het belangrijk dat je je tuin voldoende beplant. Houd ongeveer éénderde bestrating en tweederde planten aan. Echte vlinderlokkers zijn de vlinderstruik (Buddleja davidii), sneeuwbal (Vibrunum) en salie.

Ook de waterdieren mogen niet worden vergeten. Een vijver in de tuin is een goede verblijfplaats voor salamanders, (kikker)visjes en allerlei andere insecten. Door rondom de vijver een rand aan te leggen met opengewerkte stenen en hout, creëer je ook daar een plek voor insecten om zich te nestelen.

Denk verder aan bomen voor de vogels en voldoende bloemen met stuifmeel voor de bijen en de tuin is een dierenparadijs.

Lees verder onder de advertentie

Bestrating

Door eenvoudige betontegels ondersteboven neer te leggen, ontstaat een oude traditionele uitstraling. Wil je toch liever een strakkere steen, dan zijn betontegels met facetten erg mooi.

Insectenhotels

Een insectenhotel is een verblijfplaats voor allerlei nuttige insecten. Er zijn verschillende insectenhotels te koop, maar ze zijn ook gemakkelijk zelf te maken, met bijvoorbeeld hout, bamboe en kokosschil. Verder mogen vogelhuisjes en -voeders niet missen in een diervriendelijke tuin.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Producten in de diervriendelijke tuin: tafel, stoelen: Ikea; vogelhuisjes, insectenhotel: via onze webshop.

Wil je een vijver aanleggen in de tuin? Lees dan onze artikelen over vijvers voor meer informatie.

Deze video is tot stand gekomen in samenwerking met: Excluton (sierbestrating), De Tuinen van Appeltern (locatie), Groencentrum De Vlieren (extra beplanting), Intratuin (extra beplanting), Inès Beeftink (tuinstyling).

Lees verder onder de advertentie