Dakboerderij met superview

beeld vtwonen Beeld

Tijdens het onkruid wieden uitkijken over het bruisende Manhattan. Hoe heerlijk is dat niet? Midden in het hippe stadsdeel Brooklyn vind je ’s werelds grootste dakmoestuin: Brooklyn Grange Rooftop Farm.

Lees verder onder de advertentie

Serieuze opbrengst

Met ruim een hectare dakoppervlak is Brooklyn Grange ’s werelds grootste dakboerderij. De moestuin ligt verspreid over twee daken in het stadsdeel Brooklyn. Jaarlijks produceren de daktuinen samen zo’n 22.000 kilo aan biologisch geteelde groenten. Ook heeft de Grange de grootste bijenstal van New York, die goed is voor zo’n zevenhonderd kilo aan honing. Zomaar voor de fun tuinieren gaat hier dus zeker niet op. De verse producten worden geleverd aan restaurants, cateraars en retailers in Brooklyn, Queens en Manhattan.

Yoga tussen de kolen

Op zoek naar een bijzondere locatie voor je trouwfeest? Jawel, het kan op het dak van Brooklyn Grange! Al zal je daarvoor wel diep in je portefeuille moeten tasten. Staat er binnenkort een citytrip naar New York op je planning? Dan kun je maandagavond 26 september nog aansluiten voor een yogasessie op het dak. Of je nu gelooft in de heilzame werking van yoga of niet, een bijzondere ervaring zal het zeker zijn. Daarnaast worden er workshops georganiseerd (imkeren en composteren bijvoorbeeld) en kun je deelnemen aan rondleidingen. Hou hiervoor de evenementenkalender in de gaten. Zomaar een bezoek brengen aan de daktuin kan ook, let wel op dat de tuin beperkte bezoektijden heeft.

Move over Manhattan

Waar je vroeger nog in Manhattan leuke plekjes moest zoeken, verplaatst de jongere generatie zich langzaam naar de overkant van het water. Brooklyn mag je dan ook zeker niet overslaan tijdens een bezoek aan New York. Met name Williamsburg, de wijk aan de East River is een plek voor de fijnere street art, koffiebarretjes en vintage winkeltjes. Het uitzicht vanaf Brooklyn richting de wolkenkrabbers van Manhattan is spectaculair, misschien nog wel interessanter dan het zicht vanaf the Empire State Building zelf. Alleen daarvoor moet je er al eens geweest zijn.

Lees verder onder de advertentie

Daktuin in eigen land

Toegegeven, het is niet bij de deur. Een soortgelijk idee dichter bij huis ervaar je in Rotterdam. Bovenop het Schieblock van Rotterdam ligt DakAkker, een dakmoestuin van ruim achthonderd vierkante meter. Je moet het hier doen zonder het uitzicht op Manhattan, maar de view op de Rotterdamse skyline is ook niet mis!

Foto’s: www.brooklyngrangefarm.com