Siergrassenborder

Zelf een beplantingsplan maken kan een hele uitdaging zijn. Tuinieren.nl biedt de mogelijkheid om kant-en-klare beplantingsplannen inclusief de benodigde planten te bestellen. Dit keer een siegrassenborder.

Een prachtige border die vooral in de nazomer het mooist is. Voordat de siergrassen in bloei staan, zijn de grijs- en groenbladige planten een eyecatcher. Uitgebloeid blijft de border ook sierwaarde houden. Kortom een border in een natuurlijke en luchtige stijl die makkelijk in onderhoud is (siergrassen knip je in het voorjaar af). Siergrassen zijn ook ideaal om vrijkomende plekken in de border op te vullen.

1. Bijvoet

Artemisia ludoviciana ‘Silver Queen’ zon, bloei 7-9, hoogte 90 cm, mooi grijsgroen blad, vlak voor de bloei tot 20 cm terugknippen

2. Morgensterzegge

Carex grayi bloei 6-8, hoogte 75 cm, meestal wintergroen, met stervormige zaadhoofden

3. Kerrieplant

Helichrysum italicum zon, bloei 7-8, hoogte 25-50 cm,  halfheester, kleine gele bloemen die niet erg opvallen, geurt naar kerrie (NB dit is een alternatief voor de H. petiolare zoals  op de afbeelding)

4. Lampenpoetsersgras

Pennisetum viridescens zon tot schaduw, bloei 9-10, zwarte aren, groenblijvend (NB dit is geen ‘Rubrum’, een roodbladige zoals op de afbeelding, ‘Rubrum’ is een eenjarige soort en om die reden vervangen)

5. IJzerhard

Verbena bonariensis zon, bloei 7-9, hoogte140 cm, violetbloeiende schermen, luchtige groeiwijze, trekt vlinders aan

6. Prachtriet

Miscanthus sinensis ‘Adagio’ zon, halfschaduw, bloei 9-10, hoogte 150 cm

7. Prachtriet

Miscanthus sinensis ‘Silberfeder’ zon, bloei 9-10, hoogte 175 cm

Siergrassenborder bestellen

Deze border is voor €24,50/ 2 m2 te bestellen op tuinieren.nl. In het borderpakket zit:

  • 2x Bijvoet Artemisia ludoviciana ‘Silver Queen’
  • 2x Morgensterzegge Carex grayi
  • 2x Kerrieplant Helichrysum italicum
  • 1x Lampenpoetsersgras Pennisetum viridescens
  • 3x IJzerhard Verbena bonariensis
  • 1x Prachtriet Miscanthus sinensis ‘Adagio’
  • 1x Prachtriet Miscanthus sinensis ‘Silberfeder’

Deze siergrassenborder kost €24,50 per 2 m² (1×2 meter) en kun je direct bestellen op tuinieren.nl!

siergrassenborder

De planten worden geleverd in P9-potten van 9×9 cm. De siergrassen worden in het najaar afgeknipt geleverd. In de winter verdwijnen vaste planten voor een groot deel onder de grond, het jaar erop zullen ze goed uitgroeien. Meer planten toevoegen is niet aan te raden. Bij de bestelling ontvang je de plattegrond waar je op kunt zien hoe je de planten verdeelt in je border. Heb je meer vierkante meters besteld, herhaal de plattegrond dan.

Wil je al eerder in het seizoen kleur, denk dan ook eens aan het planten van bloembollen in het najaar en die al vanaf het vroege voorjaar bloeien. Kies je ervoor om het plantenpakket thuis te laten bezorgen, dan wordt deze tot in de tuin bezorgd door een groenspecialist. Je kunt het pakket ook ophalen op een ophaalpunt bij jou in de buurt.

Let op: op het moment dat je de border plant zijn de plantjes nog erg klein. Het duurt ongeveer twee jaar tot de border volgroeid is en eruit ziet als op de foto.

nog meer: tuinieren