Houtsnippers in de tuin

Houtsnippers in de tuin zorgen ervoor dat de bodem tussen je planten minder snel uitdroogt én ze houden op een milieuvriendelijke manier onkruid uit de tuin.

houtsnippers-in-de-tuin

Houtsnippers in de tuin

Houtsnippers in de tuin zien er niet alleen mooi uit. Ze zorgen er namelijk ook voor dat de grond minder snel uitdroogt en dat is fijn voor de planten. Daarnaast weerhoudt het de groei van onkruid, waardoor wieden verleden tijd wordt. Ideaal dus!

Snippers van kastanjehout

Het best kun je houtsnippers van kastanjehout gebruiken, zoals DCM Castanea Coverchips. Deze blijven wel twee keer zo lang goed als andere afdekmaterialen, zoals sierschors en cacaodoppen. Ze verteren namelijk een stuk langzamer. Let bij aankoop altijd op dat de houtsnippers die je kiest op een duurzame manier zijn verkregen.

Decoratief

Houtsnippers zijn ideaal in de border. Snippers van kastanjehout worden na enkele weken ook nog eens stijlvol grijs. Daardoor komen je bloemen en planten nóg mooier uit. Ze zijn dus niet alleen functioneel, maar ook uiterst decoratief. En niet alleen in de border zijn ze mooi, maar bijvoorbeeld ook in de potten op het terras.

Mulchen

De houtsnippers vormen als het ware als een soort mulchlaag. Deze laag organisch materiaal is geweldig voor allerlei bodemorganismen, zoals wormen en pissebedden, maar ook bacteriën en schimmels. Daardoor krijg je meer humus in de grond en wordt de bodemstructuur beter. En dat is weer fijn voor je planten. Lees meer in ons artikel over mulchen.

Houtsnippers kopen

Wil je DCM Castanea Coverchips kopen, kijk dan op hun website voor de verkooppunten. Je kunt ze vinden in de meeste tuincentra. Voor gratis houtsnippers kun je bijvoorbeeld ook snoeihout uit je tuin versnipperen en gebruiken, huur dan eventueel een houtversnipperaar.

Voor meer informatie: dcm-info.nl

nog meer: tuinieren