Vier redenen waarom jij een trapleuning en balustrade wil

Dat trapleuningen en balustrades vooral functioneel zijn, betekent niet dat ze er niet goed uit kunnen zien. Sterker nog: als je de juiste keuzes maakt, kunnen ze zelfs een fantastische toevoeging zijn in je interieur. Daarom: vier redenen om voor een trapleuning en/of balustrade te gaan bij je traprenovatie. (promotie)

1. Omdat je zo meteen een andere stijl creëert

Stel: je vindt de stijl van je trap te landelijk of juist te modern. Door je trap te renoveren in de stijl die je wil kom je al een heel eind, maar door ook de leuning en de balustrade te vervangen, creëer je een compleet nieuwe look. Kijk maar naar de trap bekleed met Blue Ice uit de make-over van Liesa en Claus! Wil je liever een modernere uitstraling, ga dan voor een inox leuning. Mag het wel wat landelijker, kies dan voor een trapleuning in een lichte houtsoort, zoals beuk of esdoorn. En in een industrieel interieur staat een metalen trapleuning geweldig. Heb je geen idee wat jouw trapstijl is? Doe dan eerst deze test.

2. Omdat je trap een echte eyecatcher wordt

Is de trap het eerste wat je ziet als je jouw huis binnenkomt? Dan kun je er maar beter voor zorgen dat het een echte eyecatcher is. Gelukkig is dat met een paar aanpassingen snel geregeld. Met een trapleuning in rvs geef je de trap bijvoorbeeld een hypermoderne, strakke look. Van je houten trap maak je een Scandinavisch interieurobject met een witte traploper en een naturelhouten leuning tegen een witte muur. En wie durft, gaat voor een industriële trapleuning in stoer en chic blauwstaal, of een trapleuning met ambachtelijk gestikt leer.

3. Omdat je met de vorm een statement kunt maken

De vorm van de trapleuning en balustrade zegt veel over de sfeer in het interieur. Dé manier dus om een statement te maken. Wil je je interieur een zachte touch geven, dan zijn een ronde trapleuning en ronde houten spijlen de beste optie. Hoekige trapleuningen en houten platen als balustrade geven je interieur juist een strakke, afgemeten uitstraling. En voor een licht, luchtig en ruimtelijk effect zijn witte spijlen of een balustrade van glas het overwegen waard.

4. Omdat het veilig is

Last but not least: zowel leuningen als balustrades zorgen dat het veiliger is om de trap op en af te lopen. Ben je slecht te been of heb je kleine kinderen, dan zijn ze een must. Ronde trapleuningen geven veel grip, en voor nog meer grip zijn er leuningen met een sleutelgatvorm. Heb je kleine kinderen dan is een balustrade van glas of (al dan niet gekruiste) spijlen bovendien een goed idee. Nog meer tips voor een kindvriendelijke trap lees je hier.

Bron: in samenwerking met Upstairs

nog meer: Traprenovatie in een dag