Stylingtips voor de mooiste inkomhal

Echt thuiskomen doe je in een mooie inkomhal. Maar we besteden meestal weinig aandacht aan de styling ervan. Zonde! Een mooi afgewerkte inkomhal maakt van je huis een echte thuis en ook gasten zullen zich meteen welkom voelen wanneer ze bij je binnenstappen. Om je te helpen zijn hier onze stylingtips voor een mooie hal. Schoenen uit, jas aan de kapstok, … en welkom thuis! (promotie)

Lichte kleuren

Een inkomhal is een van de kleinste ruimtes in je huis. Hou hem daarom zo licht mogelijk. Dat kan je op verschillende manieren doen. Kies voor zoveel mogelijk natuurlijke lichtbronnen langs waar het zonlicht je hal kan binnen stromen. Ook een lange spiegel is een goed idee: die reflecteren het licht, doen de ruimte groter lijken én zijn handig om snel je outfit te checken wanneer je de deur uit gaat. Driedubbel gewonnen! Nog een tip: kies voor lichte kleuren. Ben je geen fan van een witte box? Dan kan je er, net zoals bij Liesa en Claus, voor kiezen om een lambrisering te voorzien in een donkere kleur. Een donkere vloer die contrasteert met de lichte muren, net zoals bij Tom en Ellen, kan ook een echte eyecatcher zijn.

Less is more

In je hal heb je niet veel spullen nodig. Keep it simple dus, en zet er enkel de meubels die je daadwerkelijk nodig hebt. Heeft jouw hal maar een kleine vloeroppervlakte? Ga dan zoveel mogelijk voor meubels die je aan de wanden kan bevestigen. Kies bijvoorbeeld voor kapstokhaken aan de muur in plaats van een staande kapstok, of voor muurkastjes in plaats van een gewone kast. Besteed ook aandacht aan decoratie. Net zoals andere ruimtes in je huis mag je hal zeker aangekleed zijn. Een bos bloemen of een plant zoals bij Ivo en Valerie brengt leven in je inkomhal. In dit artikel verzamelden we de musthaves voor een mooie hal. Doe dit wel spaarzaam: een kleine ruimte kan anders al snel rommelig ogen. Hier vind je onze tips voor een opgeruimde hal.

Een mooie trap

De trap is de hoofdrolspeler van je hal. Geef hem daarom zijn verdiende aandacht door er een echt pareltje van te maken. Ben je niet tevreden over het uiterlijk van je trap? Dan is een traprenovatie van Upstairs misschien iets voor jou. Upstairs renoveert je bestaande trap namelijk binnen één dag zonder kap- of breekwerk en je kan kiezen uit een breed aanbod aan overzettreden en stootborden. Door de verschillende afwerkingen zal jouw trap er helemaal uitzien zoals jij wil. Ivo en Valerie kozen bijvoorbeeld voor Shady Grey, een stevige eikenhouten trap in een mooie zachtgrijze kleur die in veel verschillende interieurs past. Wil je je trap tot in de puntjes afwerken? Laat dan ook LED-verlichting installeren tijdens je traprenovatie. Zo zal jouw trap gegarandeerd de ster van je inkomhal zijn!

Bron: in samenwerking met Upstairs | Fotografie: Jonah Samyn | Uit ‘Een frisse start met vtwonen’, aflevering 1 en aflevering 8

nog meer: Traprenovatie in een dag