Zo breng je de New York loft-stijl bij jou thuis

Vind jij je interieur een tikkeltje te braaf en zou je er graag meer pit aan toevoegen? Lees onze tips en spice things up! Ons grote voorbeeld: de woning van Marta die in ‘Een frisse start met vtwonen’ een stoere make-over in New York loft-stijl kreeg. (promotie)

1. Een bakstenen muur

Heb jij nog zo’n authentieke, ruwe bakstenen muur in je leefruimte? Stop ‘m dan zeker niet weg! De bakstenen muur is dé basis voor een stoer interieur. Vind je ‘m in zijn onbewerkte vorm iets te ruw? Met een likje verf integreer je de muur iets subtieler in je interieur. Kies wel voor matte verf: zo komen de voegen tussen de stenen het beste uit.

Geen bakstenen te zien? In oudere woningen zijn deze muren waarschijnlijk bezet. Een optie is het bezetwerk er helemaal af te kappen tot de authentieke muur tevoorschijn komt (dit heeft wel gevolgen voor je isolatie). Recentere woningen zijn meestal gebouwd met snelbouwsteen, betonblokken of celbeton met minder mooie bakstenen muren als resultaat. In zulke huizen kan je overwegen een echte bakstenen muur voor je huidige muur te zetten (wel rekening houden met draagkracht van je vloer en vochtproblemen) of steenstrips tegen de muur te plaatsen. Deze laatste wordt vaak in de horeca toegepast. Behangpapier met print is ook een mogelijkheid om de bakstenen look in huis te halen. Let er wel op dat het patroon hier mooi doorloopt, zodat het er zeker niet nep uitziet.

2. Ga voor een stoere trap

In het huis van Marta werd ook de trap niet vergeten. Met Cloudy Cement van Upstairs Traprenovatie kreeg de bestaande trap een echte betonlook aangemeten. Zo past hij perfect bij de bakstenen muur en de sfeer van de woonkamer en is het zelfs een echte eyecatcher geworden. Een leuk extraatje is de verlichting in de traptredes. Een echte must met een tweejarige peuter in huis. Meer tips om je trap kindvriendelijk te maken, lees je in dit artikel.

Er zijn naast de betonlook nog andere opties om je trap een tikkeltje gewaagder te maken. Zo kan je ‘m bijvoorbeeld bekleden met leer of blauwstaal. Meer info hierover vind je bij Upstairs Traprenovatie. Niet zeker welke trapstijl bij jou past? Doe hier de test!

3. Houten wand

Een kale muur in huis? Die kan je bekleden met hout. Geef het hout een laagje vernis of schilder het in ’n kleurtje. Het hout zorgt niet alleen voor sfeer in huis, maar het houdt ook de warmte binnen en zorgt voor een goede luchtvochtigheid.

4. Creatief met accessoires

Bij Marta hebben we in het atelier de oude betonvloer behouden, omdat deze een ruw karakter geeft aan de ruimte. Zo’n belangrijk element zorgt natuurlijk meteen voor een echte New York loft-stijl. Heb je in je interieur geen authentieke details? Dan kan je met accessoires ook de juiste sfeer zetten. Plaats hier en daar een stoer item in je huis en zorg voor veel licht om dat ruimtelijke loftgevoel na te bootsen. Witte opbergtrolleys, vintage vitrinekastjes, plaids en kussens met print en industriële verlichting, bij Marta klopt het plaatje helemaal. Veel succes met het inrichten van jouw woning in New York loft-stijl!

Bron: in samenwerking met Upstairs

nog meer: Traprenovatie in een dag