Meer licht in je traphal? Ontdek onze tips!

Met de juiste verlichting in je traphal creëer je een gezellige sfeer die gastvrijheid uitstraalt. Zo zet je meteen de toon voor de rest van je interieur. Maar je kunt natuurlijk nog veel meer doen om extra licht in je traphal te brengen. We delen enkele handige tips! (In samenwerking met Upstairs)

Aflevering 1 / Jonah Samyn / Upstairs / trapverlichting
Trap – Cloudy Cement – ledverlichting in treden (Upstairs).

Lichte kleuren op je muur

Verf je muren in een lichte kleur. Door ze licht te houden, verandert je hal niet in een donkere plek wanneer de zon ondergaat en het natuurlijke licht verdwenen is. Met een lichte kleur op de muur creëer je ook een grotere ruimte. Donkere kleuren daarentegen geven een beklemmend gevoel. Wil je toch graag wat kleur toevoegen? Ga dan voor een accentmuur, zoals in de traphal van Kim.

Met trapverlichting zie je ’s nachts goed

waar je loopt

Trapverlichting op maat

Door ledverlichting in je traptreden te integreren, mistrapt niemand zich nooit nog op weg naar boven. Met de juiste ledverlichting creëer je niet alleen een unieke sfeer in je traphal, je maakt er je trap ook een stuk veiliger mee, vooral ’s nachts dan. Bij Upstairs kun je je trap zowel met verlichte leuning als met ledstrips onder de treden renoveren. Een prachtig verlichte, persoonlijke stairway to heaven, zeg maar.

Aflevering 1 / Jonah Samyn / Upstairs / trapverlichting
Trap – Cloudy Cement – ledverlichting in treden (Upstairs).
Aflevering 1 / Jonah Samyn / Upstairs / trapverlichting
Trap – Cloudy Cement – ledverlichting in treden (Upstairs).

Go big or go home

Kies een eyecatcher als het op verlichting aankomt. Een grote kroonluchter in het midden van je gang, een opvallende wandlamp, lichtslingers of verschillende spots die voor een wauw-effect zorgen. Met de juiste verlichting, creëer je de sfeer die je wil en voelt iedereen zich meteen welkom in je huis.

Lichtinval via de deur

Wie een glazen voordeur of een voordeur met raam heeft, vangt ook langs die weg een stevige portie zonlicht. Houd je hal vrij. Dat doe je door geen grote kasten voor of langs je deur te plaatsen en zo het zonlicht te blokkeren. Hang geen gordijnen voor het raam in je voordeur, maar kies voor lichtdoorlatende raamdecoratie.

Zoek je nog extra inspiratie voor je hal? Met deze stylingtips maak je je hal nog mooier.


Bron: in samenwerking met Upstairs | Hoofd styling Marjan Godrie, Styling Ozanne en Guillemine Mertens | Fotografie Jonah Samyn | Uit: aflevering 1 van seizoen 3 van ‘Een frisse start met vtwonen’

nog meer: Traprenovatie in een dag