Een warme entree: 4 stylingtips voor de hal

Ruim, smal, diep of hoog. Elke inkomhal is anders, maar allemaal hebben ze iets gemeen. Ze vormen de doorgang naar de rest van je huis. Maak er daarom een opgeruimde plek van die gastvrijheid uitstraalt. Met deze tips maak je een volwaardige kamer van jouw hal. (In samenwerking met Upstairs)

Trap – Complexe Oak met Blackboard stootborden (Upstairs). Kader en vaas (HKliving), hanglamp (EGLO).

1. Opgeruimd staat netjes

Heb je een ruime hal zoals Melissa en Koen of een ietwat kleiner exemplaar, onze eerste tip geldt altijd: steek ‘m niet vol! De gang is vaak het eerste dat bezoek te zien krijgt wanneer je de voordeur opent, en dan is een rommelige ruimte geen fraai zicht.

Installeer een kast waar je jassen, maar eventueel ook schoenen en schooltassen ordelijk in kunt achterlaten. Een op maat gemaakte inbouwkast is niet alleen handig om spullen onzichtbaar in op te bergen, doordat ze ingebouwd zijn, behoud je ook ruimte. Kies je toch voor een simpele kapstok, probeer die dan uit het onmiddellijke zicht van gasten op te hangen. Dat trucje pasten stylisten Ozanne en Guillemine toe in de hal van Melissa en Koen, door de kapstok achter hun authentieke boogwand te plaatsen.

In rijhuizen is de hal meestal de enige optie om je fiets te stockeren. Denk dan eens aan een handig ophangsysteem, zoals de stylisten dat deden in aflevering 2 van ‘Een frisse start met vtwonen’. Zo bespaar je niet alleen ruimte, het is ook mooi om naar te kijken. Praktisch en decoratief, zo hebben we het graag.

Hanglamp (EGLO), spiegel (Lifestyle), kapstok (PT Saturnus), opbergmand (Bloomingville), vaas (HKliving).
Trap met chalkboard stootborden van Upstairs uit 'Een frisse start met vtwonen': seizoen 3 - Melissa & Koen - Hoofd styling Marjan Godrie, Styling Ozanne en Guillemine Mertens - Fotografie Jonah Samyn
Trap – Complexe Oak met Blackboard stootborden (Upstairs). Kader en vaas (HKliving), hanglamp (EGLO).

2. Spraakmakende eyecatchers

Aansluitend bij het vorige: wild vliegend speelgoed kun je vermijden door speelruimtes te integreren in je inrichting. De trap van Melissa en Koen werd nieuw leven in geblazen met stootborden in Blackboard en treden in Complexe Oak van Upstairs. Op het krijtbord kan dochter Manou naar hartelust kliederen, zonder speelsporen achter te laten waarover gasten kunnen struikelen. Tegelijkertijd functioneert de trap als spraakmakende eyecatcher, want een leuke boodschap op de stootborden geeft al gespreksstof nog voordat je de jassen van je gasten hebt opgehangen.

Hanglamp (EGLO), spiegel (Lifestyle), kapstok (PT Saturnus), opbergmand (Bloomingville), vaas (HKliving).

3. Licht in het donker

Licht tovert de inkomhal om tot een aangename plek. Dat las je hier al. Maar je krijgt pluspunten wanneer natuurlijk licht binnenvalt in de hal. Heb je geen ruimte voor een raam, kies dan bijvoorbeeld voor een glazen voordeur, of kijk af bij Melissa en Koen. Door de glazen deur tussen de hal en de woonkamer, stroomt het licht door naar de hal. Denk ook aan goede verlichting. Kies voor subtiele spotjes of voor een grote hanglamp die de aandacht trekt en sfeer toevoegt aan de ruimte.

Aflevering 5 / Een frisse start met vtwonen / Jonah Samyn
Trap – Complexe Oak met Blackboard stootborden (Upstairs). Kaders (HKliving).

4. Home sweet home

Een grote hal oogt vaak heel erg koel, omdat de aankleding ervan niet evenveel aandacht krijgt als die van de woonkamer. Nochtans draagt een simpel tapijt of plantje hier en daar meteen toe aan een huiselijke sfeer.

Over Upstairs

Upstairs is dé specialist in trapreparatie en –renovatie. Upstairs neemt iedere bestaande trap onder handen. Of de trap van beton, natuursteen, staal of hout is: Upstairs geeft jouw trap snel, vakkundig en zonder breekwerken een nieuw uiterlijk. Dit doen ze door middel van het trede-over-trede-systeem, waarbij op maat gemaakte overzettreden over de bestaande trap heen geplaatst worden.

Bron: in samenwerking met Upstairs | Hoofd styling Marjan Godrie, Styling Ozanne en Guillemine Mertens | Fotografie Jonah Samyn | Uit: ‘Een frisse start met vtwonen’, seizoen 3, aflevering 5

nog meer: Traprenovatie in een dag