3 simpele manieren om je trap te pimpen

Een trap is meer dan de verbinding tussen twee verdiepingen in je huis. Hij is deel van je interieur en verdient dus ook de nodige aandacht. Je kan verschillende dingen doen om van een saaie trap een echte eyecatcher maken. Hier zijn onze favoriete manieren om de trap te pimpen! (promotie)

De juiste verlichting

Verlichting in je trap lijkt een overbodige luxe, maar het maakt echt een wereld van verschil. Los van de veiligheidsoverwegingen (nooit meer struikelen in het donker!) is een verlichte trap ook gewoon heel mooi. Je kan bijvoorbeeld ledstrips onderaan de treden bevestigen of mooie wandlampen aan de muur langs je trap hangen. Laat je liever verlichting installeren door een professional? Bij Upstairs kan je tijdens je traprenovatie ervoor kiezen LED-verlichting in je trap te laten installeren. Voor ieder wat wils dus!

Wat met de muur?

Besteed ook aandacht aan de muur naast je trap. De aankleding ervan kan de hele look van je trap bepalen. Ga jij voor een felle kleur, een toffe print of een coole wandtekening? Helemaal leuk is de gallery wall, waarbij je verschillende kadertjes en hebbedingetjes in een mooie compositie aan je muur hangt. Wat je ook kiest, durf te gaan voor een opvallende muur. Je trap zal je dankbaar zijn.

Een speelse trap met krijtbord

Wil je de stijl van je trap grondig aanpakken? Het is niet meer nodig om een nieuwe trap te plaatsen! Bij Upstairs bieden ze namelijk een minder ingrijpende optie: traprenovatie. Je kiest je favoriete stootborden en overzettreden, die over de bestaande treden geplaatst worden. Een speelse toevoeging aan je trap is het blackboard stootbord van Upstairs. Met krijtjes kan je je favoriete quotes of droedels kwijt op je trap. Of ga je er een echt kunstwerkje van maken? Wat je ook gaat krabbelen, je huis krijgt gegarandeerd de ultieme persoonlijke touch. En heb je kinderen, dan zullen ze uren zoet zijn met tekeningen maken. Ben je de krijttekeningen beu? Dan veeg je ze gewoon af. Zo hou je strakke zwarte stootborden over, ook mooi!

Bron: in samenwerking met Upstairs Traprenovatie | Foto 1: Styling Frans Uyterlinde –  Fotografie Barbara Kieboom | Foto 2: Upstairs

nog meer: Traprenovatie in een dag