Hoe je een wc-rol ophangt zegt veel over jou

beeld vtwonen Beeld

Het valt een beetje in de categorie koelkast-ijskast, eigenlijk doet het er niks toe en toch kunnen er flinke discussies over ontstaan. Voorstanders van de wc-rol met het velletje aan de buitenkant snappen niks van mensen die de rol omdraaien en vice versa. Grappig genoeg zegt de manier van een wc-rol ophangen wel iets over jouw karakter. Check maar of het klopt.

Lees verder onder de advertentie

Hoe het hoort

Degene die uitsluitsel kan geven over hoe echt hoort is natuurlijk de bedenker van de wc-rol. Owen Wilsen deed in 1891 een patentaanvraag voor de rol en thank god, daar zaten ook tekeningen bij. En wat is daarop te zien? Dat het velletje van de wc-rol aan de buitenkant afrolt. Maar klakkeloos overnemen hoeft natuurlijk niet, voortschrijdend inzicht bestaat natuurlijk ook nog. Of jij in team A of team B zit zegt daarom wel iets over jou.

Team voorlangs

Volgens een onderzoek van Sanitairwinkel is 70 procent van de Nederlanders het roerend eens met de uitvinder van de wc-rol: het vel hoort aan de buitenkant en niet anders. Waarom? Met deze methode is het makkelijker het juiste aantal vellen te pakken: je kunt het beter zien en je hebt minder kans op schurende knokkels van de muur. Hygiëne speelt ook nog een rol, met deze manier van afrollen verspreid je minder bacteriën tegen de muur. En wat dat zegt over jou?

  • georganiseerd
  • dominant
  • wil graag uitblinken
Lees verder onder de advertentie

Team achterlangs

De andere 30 procent vindt voorlangs afrollen van het wc-papier onbegrijpelijk. Want een rol andersom aan de toiletrolhouder ziet er iets minder wc-rolleriger en bovendien schoner uit. Huisdieren en huisgenoten die graag grappen uithalen kunnen er zo minder goed bij en sowieso is de kans op spontaan uitrollen een stuk kleiner op deze manier. Team achterlangs is:

  • betrouwbaar
  • artistiek
  • rustig

WC-rol-irritatie

Beide teams staan dus lijnrecht tegenover elkaar en 50 procent van de mensen let ook echt op hoe de wc-rol erbij hangt als ze ergens anders naar het toilet gaan. En 20 procent irriteert zich zo als blijkt dat hij bij het andere kamp is beland, dat hij zich niet kan bedwingen om de rol om te draaien. En ‘hij’ zeggen we niet voor niets, wat uit hetzelfde onderzoek blijkt dat mannen zich het meeste irriteren aan het ‘verkeerd’ ophangen van de wc-rol.

Lees verder onder de advertentie

Rollen maar!

Bron: beeld: vtwonen 04-2021 | styling Cathelijne Sterenberg, fotografie Sonja Velda