Geef het toilet een flinke upgrade

 Fontein Tank in kleur Concrete Black, 40x22x10 cm(bxdxh) € 299,- (ook in Concrete en in White, hoogte5,5 cm), metalen onderstel Fontein Frame in Zwart,40x22x30 cm (bxdxh) € 339,-, hendel wastafelkraanGrip in kleur Black Steel € 459,- (ook in Charcoal, Bronze,Brushed en Chrome en met twee hendels), wandtegelMediterranea in kleur mat Camouflage, 3,2×40 cmper m² € 61,75, vloertegel Classic Black mat, 74×74 cmper m² € 73,05 (ook in 74×148, 30×60 en 7,3×30 cm).M.m.v. tegeldepot (toilet), ikea.nl (vaas), vtwonen.nl (fotolijsten). Beeld

Zeg eens eerlijk, hoe vaak ben jij onder de indruk van het toilet in een chic hotel of restaurant? Copy paste dat gevoel naar je eigen toilet. We laten ‘m veel te vaak voor wat het is. Laat de stijl in huis doorlopen in het kleinste kamertje of gooi alle regels overboord. Aan de slag! 

Lees verder onder de advertentie

Upgrade de basis

Een simpele toiletborstel en toiletrolhouder kunnen al snel smoezelig ogen. Zonde! In het toilet mag alles best lekker luxe, des te schoner het kleine kamertje voelt. Stapel reserverollen niet her en der op elkaar, maar geef ze een plekje aan een houder of heuse butler. Giet de handzeep over in een stijlvolle dispenser en hang een gastendoekje aan een mooie haak. En het liefst allemaal in dezelfde stijl natuurlijk.

Tussen vier muren

Het toilet is een monotone vloer en kale muren niet waard. Zie het als een uitgelezen kans om je uit te leven met tegels, verf of behang. Bepaal eerst de sfeer en dan pas het materiaal. Wordt het sereen met warme woestijntinten of hotelchic met diepe, rijke kleuren? Tegels met een verfijnde structuur of extreem groot formaat en gestucte muren met een subtiele tint stralen vaak rust uit. Een mooi behang en kleine tegels, gelegd in een patroon, geven het toilet meer karakter. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden.

Eindeloos combineren: ontdek de vtwonen collectie binnentegels.

Lees verder onder de advertentie

Verlichting

Verlichting kan de sfeer in het toilet maken of kraken. Het licht is er vaak nietszeggend of nét iets te fel. Niet bepaald een warm welkom. Ga dus altijd voor een lichtbron met een zachte lichtintensiteit en kies een lamp die het toilet zonder enige moeite in een sfeervol licht hult. Een opengewerkte lamp zorgt bijvoorbeeld voor een schitterend schaduwspel.

Spiegels

Een spiegel aan de wand boven de wasbak, onmisbaar toch? Het heeft bovendien een heleboel positieve effecten op de ruimte. De vorm is leidend, lange spiegels creëren een ruimtelijk effect en ronde of semi-ronde maken het speels. En door de weerspiegeling van het glas wordt het licht op een elegante manier door de ruimte verspreid.

Shop de stijl…

Lees verder onder de advertentie

Bron: Beeld: vtwonen badkamercollectie | styling Kim van Rossenberg, fotografie Sjoerd Eickmans